Foto: Per-Inge Johnsen

«Batteriet på gressklipperen er dødt og det er mitt også. Vi må begge settes på lading»

Vi advarer mot sterke bilder, skriver skribent Rune Nilsen.


Dette er en kommentar, som gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi advarer mot sterke bilder!  

Da det sto 2-0 til Klaksvik etter 20 minutter begynte det å eksplodere marerittaktige flash-backs inne i hodet. Fra Amex Stadium i Brighton. Hvor navnet sa alt, et sted hvor du endte opp i bunnløs gjeld. Og 0-8.

Vertene tok en omvendt viking-versjon og stormet mot Glimt-målet som om de hadde byttet ut energidrikken med en noe sterkere versjon basert på sopp. Glimt, på sin side, virket like overrasket som lokalbefolkningen ble da norske vikinger plyndret seg gjennom de britiske øyene.

2-0. Og ikke én Glimt-sjanse. Jeg rømte ut til hagen og en elektrisk gressklipper i lunefullt humør. Det hang en lummer tordenstemning over byen, myggen beit, fluene irriterte og gressklipperen harket. 2-0.

Og våre helter i gult virket fullstendig blåfrosne der ute i havtåka et sted. Som om de bare ventet på et AW 101 SAR Queen redningshelikopter skulle komme inn og hente dem ut av marerittet.

Jeg bannet høyt for meg selv og kom ikke lavt nok da en skarp kvist fra en ubestemmelig hagebusk traff meg rett ved siden av øyet. Det var bare det som manglet, Glimt ydyket og slått ut – jeg på legevakta. Blindet, med en sjørøverlapp foran øyet.

PAUSE

Truende trommer og unisone rop på noe som minnet mest om gammelnorsk. Tribunen kokte. Jeg fikk ytterligere flash-backs fra norsk muntlig på Vesttun Videregående Skole. Hvor jeg trakk en lapp hvor det sto Den Eldre Edda. Noe som førte til karakteren 3, da jeg gikk komplett i surr en jungel av Balders drømmer, Rigstula, Hyndluljod og Grottesangen.

2-1!!!!

Ut fra tomme intet. Et straffespark som var like etterlengtet som frigjøringsdagen 8. mai. Nå summet til og med myggen i takt med «Seier’n er vår, seier’n er vår». Og hvem andre enn Victor Boniface, spilleren som de siste kampene har vokst seg til en kjempe. Som om det strengt tatt ikke er mulig å bli særlig større eller bygge mer muskler.

15 minutter igjen. Klaksvik må score to ganger for å sikre seg ekstraomganger. Det kan da umulig skje. Men det skulle heller aldri bli 0-8 mot England, skulle det vel?

Slik det nå har utviklet seg må alle Glimts kamper utstyres med en klar melding i forkant: - Vi advarer mot sterke bilder.

For dette er rett og slett dårlig gjort. Det er tross alt ikke alle Glimt-tilhengere som har sterke hjerter og nerver av stål. I kveld hadde jeg tidvis samme følelsen som da jeg ble utsatt for den første Alien-filmen. Destillert terror.

Men, det går alltid bra til slutt. Sigourney» Weaver kvittet seg med monsteret og kom trygt tilbake til jorden. Og Glimt vil sikre seg et videre avansement.

3-1!

Nei, nei, nei! Jakup Andreassen. Skal han bli en Bibelens Jakob? Han som drømte om en stige som gikk helt opp til himmelen. 1. Mosebok, kapittel 28. Skal Klaksvik klatre helt til himmels?

Fem minutter igjen. Sammenlagt leder Glimt 4-3. Dette er som grusom thriller hvor seriemorderen nekter å dø. Uansett hvor mye du prøver å drepe vedkommende.

90 +1. Glimt har ryggen mot veggen, eller nei, de har ryggen mot havet. På toppen av en klippe.

90+3. Glimtspillerne ligger strødd både her og der.

SLUTT!!!

OMG! Batteriet på gressklipperen er dødt og det er mitt også. Vi må begge settes på lading.

FØRR EVIG

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.