Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Beklager i habilitetssaken: –⁠ Må endre praksis

Håndballforbundets generalsekretær Erik Langerud beklager at forbundet har kjøpt tjenester fra et selskap der håndballpresident Kåre Geir Lio var direktør.


Tirsdag avslørte TV 2 at Norges Håndballforbund i en periode fra 2016 til 2022 har brukt stiftelsen Nordnorsk Lederutvikling (NNL) i Bodø ved fire anledninger.

Håndballpresident Lio har i samme periode tjent rundt 1,5 millioner kroner i året fra den nordnorske stiftelsen. Lio hevder at han ikke har hatt privat fortjeneste av at håndballforbundet har vært kunde av stiftelsen.

– Det er ingen sammenblanding eller den type ting med tanke på det andre oppdraget jeg løser, sa håndballpresidenten til NTB onsdag.

I NRKs Dagsnytt onsdag kveld, beklager Langerud det som har skjedd. Han sier samtidig at det var hans beslutning å bruke stiftelsen.

Langerud opplyser at forbundet har betalt selskapet om lag 70.000 kroner. Han sier også at Lio var administrerende direktør i stiftelsen under én av de seks personlighetstestene forbundet har kjøpt.

– Jeg ser i etterkant og ønsker å beklage at jeg mest sannsynlig har tatt et feil valg i de prosessene. Så får vi lære av det og endre praksis i fremtiden, sier Langerud.

– Vi er ganske sikre på at Lio ikke har hatt noen økonomisk gevinst av det, fortsetter han.

Tidligere onsdag opplyste Kontrollkomitéen at de vil se nærmere på hvorfor Norges Håndballforbund benyttet seg av konsulenttjenestene fra stiftelsen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.