Bildetekst: En ekspertgruppe fra UN Habitat, som er FNs bosettingsprogram for sosial, økonomisk og miljømessig bærekraftig utvikling, besøkte Bodø i mai. Foto: Per-Inge Johnsen

BEKREFTET: Bodø får arrangere gigakonferanse i 2018

Av Sindre Kolberg
13.09.2017 18:04 - OPPDATERT 22.01.2018 21:33

ISOCARP har besluttet å tilby Bodø muligheten til å være vertskapsby for sin internasjonale konferanse neste år.

 Som Bodø Nu meldte i august blir ISOCARP-konferansen i 2018 lagt til Bodø.

I mai i år hadde byen besøk av en ekspertgruppe fra UN Habitat, som er FNs bosettingsprogram for sosial, økonomisk og miljømessig bærekraftig utvikling. 

I forbindelse med besøket ble det lansert at The International Society of City and Regional Planners (ISOCARP) ønsket å tilby Bodø muligheten til å være vertskapsby for sin årlige, internasjonale kongress, neste år. 

ISOCARP sitt hovedstyre har nå besluttet at de ønsker å tilby Bodø muligheten til å være vertskapsby for den 54de utgaven av kongressen, høsten 2018. 

Dette meddelte ISOCARPs direktør for kongresser og evenementer, Slawomir Ledwón, i juli.   

Stor kongress

Kongressen har pågått hvert år siden 1965, i mange hovedsteder og andre store byer over hele verden. I år går kongressen av stabelen i Portland i USA. 

Kongressen består normalt av 400-500 delegater, og på det meste 800-1000 delegater.

Delegatene er hovedsakelig ISOCARP-medlemmer, eksperter fra en rekke internasjonale organisasjoner og lokale deltagere fra vertslandet 

Stort for Bodø

Rådmann Rolf Kåre Jensen sier dette er stort for Bodø.

- Når vi får et slikt tilbud er det litt som at verden har oppdaget Bodø, sier Jensen.

Han påpeker at kongressen også skal bidra til å yte vertskapsbyen og regionen bistand i arbeidet med sin planlegging og utvikling.

-  Det gir oss en unik mulighet til å få presentert arbeidet med «Ny by, ny flyplass» og «Smart Bodø», og der vi kan få innspill fra de fremste ekspertene i verden, sier Jensen.

Enstemmig formannskap

Rådmannen har anbefalt at Bodø skal være vertskap for kongressen. 

Ifølge rådmannen er det anslått et foreløpig lokalt totalbudsjett på seks millioner kroner, i forbindelse med kongressen, og at en kommunal medfinansiering vil utgjøre 1 – 1,5 millioner kroner.

– Vi er oppmerksomme på at dette vil koste oss noe, og der søker vi medfinansiering fra blant annet fylkeskommunen. Men vi mener også at dette vil gi oss så mye tilbake både i faglige innspill og oppmerksomhet at det vil være verdt den kostnaden, sier Rolf Kåre Jensen.

Et enstemmig formannskap har i sin innstilling til bystyret også vedtatt at bystyret ber rådmannen om å innarbeide kommunal medfinansiering i budsjettet for 2018.

Saken behandles av bystyret torsdag.

(Pressemelding)

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.