Fredrik André Bjørkan var langt nede etter kampslutt. Foto: Per-Inge Johnsen

Elendig førsteomgang ødela for Glimt – tapte toppkampen mot Brann

Skrevet av Vebjørn Røed
19.05.2019 18:48 - OPPDATERT 19.05.2019 23:18

Vi fulgte oppgjøret mens det pågikk.

Der er det slutt. Bodø/Glimt taper denne kampen 1-2. Gultrøyene spilte en forferdelig svak førsteomgang, og var heller aldri nær utligning etter pause. Denne kampen må bare glemmes fort som mulig.

2. omgang:

90. minutt: Tikker mot borteseier, dette. 

89. minutt: Hauge drar av en spille før han legger inn. Brann klarerer til corner.

88. minutt: Kristiansen ligger nede. Tiden går veldig fort for hjemmelagets del her.

86. minutt: Tiden renner ut for Glimt. Spiller ball på tvers, men sjansene uteblir. 

84. minutt: Berg forsøker å slå til Layouni, men pasningen er nok en gang upresis.

82. minutt: Layouni får ballen på kant, og slår til Bjørkan på overlapp. Backen legger inn, men ballen går over alt og alle. Lite om stemmer for hjemmelaget i øyeblikket.

79. minutt: Glimt forsøker gang på gang, men sjansene uteblir. Ingenting tyder på at de skal få noen poeng fra denne kampen.

76. minutt: Glimt gjør sitt siste bytte for dagen. Ut går Philip Zinckernagel. Inn kommer Jens Petter Hauge. 

72. minutt: Evjen mister ball, og Brann overtar. Koomson får ballen på kant, men innlegget blir for svakt. Glimt overtar.

71. minutt: Berg slår gjennom til Layuoni. Svensken legger inn. Der er innbytter Kupen, men spissen får ikke kontroll på ballen.

70. minutt: Acosta ligger nede. Stopp i spillet mens midtstopperen holder seg til hodet.

69. minutt: Berg fyrer fra 25 meter. Går via en Brann-spiller og til corner.

67. minutt: Berisha blir spilt gjennom, men vingen er i offside.

65. minutt: Hjemmelaget skaffer corner. Ballen går over alt og alle.

63. minutt: Glimt gjør et dobbeltbytte. Ut går Vegard Bergan og Geir André Herrem. Inn kommer Endre Kupen og Vegard Leikvoll Moberg

60. minutt: Evjen gjør en fantastisk jobb i det han bryter i Branns forsvar. Hindres på vei igjennom, og skaffer et fortjent frispark.

59. minutt: Patrick Berg og Bergan misforstår hverandre, og Bamba snapper. Spissen setter fart mot mål, men påfølgende skudd blokkeres fra Lode. Svakt av Glimt.

57. minutt: Layouni mottar ball på kanten. Svensken slår inn, men Opdal er ute og bokser.

56. minutt: Layouni vinner ballen, og Glimt kontrer. Zinckernagel forsøker å slå gjennom Bjørkan, men pasningen er unøyaktig. Brann overtar. 

51. minutt: Evjen vender opp, og avanserer i midten på Branns banehalvdel. Hele Aspmyra roper på skudd, men unggutten prøver å slå gjennom Herrem. Nok en gang er ikke spissen med på notene. 

50. minutt: Evjen løsner skudd etter mye klabb og babb på utsiden av 16-meteren. Keeper Opdal har kontroll.

48. minutt: Koomson forsøker seg på en løpeduell med Lode. Midtstopperen henger med på notene, og skaffer frispark. Har enda til gode å se Lode blir slått på fart i Eliteserien.

46. minutt: Vi er i gang med andre omgang. Glimt går rett i angrep innledningsvis.

1. omgang

Det er pause på Aspmyra, og etter en tam start kom tre mål på rappen. Brann scoret to mål på få minutter, etter å ha presset hjemmelaget. Glimt trykket på for scoring mot slutten av omgangen, og den kom i grevens tid. Bjørkan pirket inn reduseringen, og dermed er det kamp igjen. Vi er straks tilbake med 2. omgang!

43. minutt: MÅL! Glimt reduserer før pause! Etter flere sjanser for Glimt, sitter den endelig! Layouni slår en god corner inn. Der blir det klabb og babb, før Bjørkan får en tå på den. Ballen går i  nettaket, og det er kamp på Aspmyra! 1-2!

40. minutt: Glimt skaffer corner. Hjørnesparket er godt slått, men ingen er sultne nok til å hive seg inn. Hjemmelaget skaffer ny corner. Ender i utspark fra mål.

37. minutt: Ricardo med nok et unøyaktig utspill. Har vært svak innledningsvis, sisteskansen til Glimt.

35. minutt: Glimt har tatt mer over. Kommer til flere halvsjanser på rappen.

30. minutt: MÅL! Acosta dobler ledelsen med et kunststykke! Brann presser på, og ballen slås inn fra høyre. I feltet klarer ikke hjemmelaget å klarere ordentlig, og Acosta øyner muligheten. Midtstopperen saksesparker ballen i nettaket. 0-2, og krise for Glimt!

27. minutt: MÅL! Brann tar ledelsen på Aspmyra. En lang ball fra Acosta slås mot Bamba. Spissen vinner duellen mot Lode, før han drar seg forbi Ricardo. Brann-spilleren setter ballen i det åpne målet. Spørsmålet er om Bamba gir Lode en dytt i forkant av scoringen, men målet er godkjent. 0-1 på Aspmyra.

24. minutt: Så sitter det offensivt for Glimt! Lode slår opp til Zinckernagel, som forsøker å tre gjennom Evjen. Den blir stoppet, men dansken snapper opp ballen, og fyrer av. Ballen går ut til corner. Brann overtar.

23. minutt: Brann skaffer corner. Den tas kort, men påfølgende innlegg går over. Pustepause for hjemmelaget, som har blitt hardt presset innledningsvis.

21. minutt: Herrem lager frispark i det han prøver å bryte på Branns banehalvdel. Spissen har vært fraværende så langt denne omgangen.

17. minutt: Så er Brann nære! Kombinere fint på Glimts banehalvdel. Bamba slår til Koomson. Vingen legger til rette, men påfølgende skudd går like utenfor.

15. minutt: Bortelaget skaffer frispark på midtbanen. Frisparket tas kjapt i retning Bamba, men spissen blir avblåst for hands.

12. minutt: Brann kommer på en sjelden visitt. Berisha slår til Bamba, men ballen har vært ute. Utspill fra Ricardo.

7. minutt: Så kommer kampens første sjanse! Layouni mottar ball på venstre kant. Svensken slår inn, men Herrem treffer ikke ball. Påfølgende skudd fra Evjen går utenfor.

4. minutt: Ricardo med slurvefeil - slår ballen ut til innkast.

2. minutt: Glimt avanserer fremover. Reitan forsøker å slå Herrem gjennom, men ballen går inn til keeper.

1. minutt: Brann med avsparket på Aspmyra.

Lagene kommer ut av spillertunnelen i strålende kveldsvær, vi er straks klare for avspark!

Før kampen

Det er klart for nok en publikumsfest på Aspmyra. Denne gangen er det Brann som kommer på besøk i nord, i nydelig fotballvær.

Glimt har nylig vendt hjem fra Tromsø med en stor dose selvtillit. For som de fleste fikk med seg, tok de helgule en knepen seier over bunnlag og landsdelskollega TIL på 16. mai.

Da var det den unge juvelen Håkon Evjen som satt inn 1-2 på overtid - og sørget for at alle poengene ble med til Bodø. Han blir garantert viktig for Glimt også i kveldens kamp.

Brann har imidlertid også godfølelsen med seg til kveldens kamp. Bergenserne spilte festfotball på 16. mai, og tok en solid 2-1-seier over Sarpsborg 08 på en fullsatt stadion. Etter en sløv start for de røde, har de nå klatret til 5. plass med fire seire på de fem siste kampene.

Sist lagene møttes endte det 2-2 på Aspmyra. Da var det fjoråret toppscorer Kristian Fardal Opseth som scoret Glimts mål, mens Sivert Heltne Nilsen og Peter Orry Larsen satte inn gjestenes scoringer.

Til kveldens kamp gjør Kjetil Knutsen en endring på laget som slo Tromsø 16. mai. Vegard Leikvoll Moberg må starte på benken, og gi plassen til Ulrik Saltnes som var benket på Alfheim.

Dermed ser laget slikt ut:

Ricardo; Erlend Dahl Reitan, Marius Lode, Vegard Bergan, Fredrik André Bjørkan; Ulrik Saltnes, Patrick Berg, Håkon Evjen; Philip Zinckernagel, Geir André Herrem, Amor Layouni

På benken sitter:

Nikita Haikin, Morten Ågnes Konradsen, Vegard Leikvoll Moberg, Endre Kupen, José Isidoro, Oliver Sigurjónsson og Jens Petter Hauge

Så får vi se om Glimt kan ta sin syvende seier for sesongen. Kampen spilles i strålende vær kl 20:00 på Aspmyra. Bodø Nu følger bataljen DIREKTE.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.