Benn Eidissen forlenger sponsoravtalen med Martin Johnsrud Sundby (tv) og Niklas Dyrhaug (th). Foto: Anders Lea Karlskås.

Benn hadde et klokkeklart ønske før han signerte med skistjernene

Skrevet av pressemelding
12.11.2019 09:18

Oppfordring til deltagelse i Kobberløpet i Sulis er eneste klausul når Benn Eidissen forlenger sponsorkontrakten med Martin Johnsrud Sundby og Niklas Dyrhaug.

Det norske folk har gjennom NRK fjernsynet kommet tettere inn på langrennsgutta i serien «Verdens beste landslag» som ble spilt inn i mai i år på Jakobsbakken i Sulitjelma. Benn Eidissen og Eidissen Consult forlenger nå kontrakten med de to eldste gutta på laget, Niklas Dyrhaug (32) fra Tydal og Martin Johnsrud Sundby (35), Røa IL.

– Jeg hadde gleden av å være til stede i Seefeld da Martin tok sitt første individuelle mesterskapsgull. Det var en stor opplevelse. Martin valgte også å tilbringe sin eneste frikveld i VM med familien sammen med oss, sier Benn Eidissen. 


Lærer av Benn

– Jeg går nå inn i mitt tredje år som samarbeidspartner med Eidissen Consult og Benn Eidissen. Til nå har dette vært en særdeles spennende reise der jeg både har blitt kjent med fantastiske deler av landet vårt jeg ikke kjente til tidligere, men også fått nye nettverk og bekjentskaper jeg ikke kunne vært foruten. Benn har kompetanse og egenskaper jeg prøver å lære mest mulig av, og så håper jeg å kunne bidra med mitt beste tilbake, sier verdensmester Martin Johnsrud Sundby.

 

Kobberløp-klausul

Benn Eidissen forteller at det bare er én klausul i kontrakten med de to skikjempene. 

– Det står at dersom gutta har mulighet til det oppfordres de til å delta i Kobberløpet. Det setninga trenger nok ikke stå der lengre. De to er uten tvil blant de aller beste ambassadørene Kobberløpet og Sulis har. Både Martin og Niklas framsnakker Kobberløpet i mange sammenhenger. Det betyr mye for alle som er engasjert i Kobberløpet. Begge er på plass når det 52. Kobberløpet går av stabelen 18. april neste år, sier Eidissen.  

 

[annonse]
Med Benn på tribunen

– Jeg møtte Benn på Svalbard på slutten av skisesongen i 2015 og siden da har vi hatt nær kontakt og utrolig mange artige stunder sammen. Samarbeidet med Eidissen Consult har vært utrolig viktig for min karriere, da det gir meg muligheten til å satse 100% på å utvikle meg til å bli en bedre langrennsløper. Benn var på stadion i Lahti når jeg gikk inn til min første individuelle VM-medalje på 15 km klassisk i 2017 og når vi vant stafetten samme år, noe som var utrolig stas, sier Niklas Dyrhaug.

 

Niklas tilbake

Benn har også et helt spesielt forhold til mesterskapet i Lahti.

– Det å få stå på tribunen sammen med Ole Dyrhaug, Niklas sin far når sønnen sikret seg bronse var stort. Noen dager etter fikk vi også være der når Niklas, Martin, Didrik og Finn-Hågen tok gull i stafetten. Jeg nøler ikke med å beskrive dagene i Finnland som det største har opplevd på en sportsarena, sier Benn. Han gleder seg til å se Niklas kunne gå for fullt igjen i skisporet etter et par sesonger preget av skadetrøbbel.
– Jeg unner virkelig Niklas et skikkelig sportslig løft nå. Det fortjener ham, sier Benn Eidissen.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.