Foto: Per-Inge Johnsen

Glimtduo koronasmittet - gullkampen spilles som planlagt

Skrevet av Andreas Sandnes Olsen
20.11.2020 10:03 - OPPDATERT 20.11.2020 13:46

Bodø/Glimts Patrick Berg (22) og Marius Lode (27), i tillegg til Rosenborgs Markus Henriksen er bekreftet smittet av korona.

Det framgår av en pressemelding fra Norges Fotballforbund.

- Spillerne som har avgitt positiv prøve har vært i karantene på spillerhotellet siden landslagssamlingen ble avsluttet lørdag. De ville ikke risikere smittespredning ved å reise hjem, og har fulgt smittevernreglene med bruk av munnbind og praktisert sosial distanse. Spillerne har ikke hatt kontakt med andre personer, sier landslagslege Ola Sand.

Spillernes klubber er varslet, og spillerne fortsetter nå å være i isolasjon, skrives det.

Alle klubbene til landslagsspillerne i utlandet er informert om smitten som oppsto på landslagssamlingen i Oslo og karantebestemmelsene. Spillerne blir testet og fulgt opp nøye i sine klubber før de er aktuelle for trening og kamper.

- I UEFA-protokollen tar man høyde for smitterisiko, men målet er å eliminere videre smitte internt og å forhindre smitte til storsamfunnet. I vårt tilfelle var total isolasjon av smittet spiller første grep. Sannsynligvis har denne vært smitteførende samme dag som positiv test ble avlagt (torsdag 12.11.). Regler for smittevern er fulgt, men mest sannsynlig har en eller flere spillere hatt nær nok kontakt med den aktuelle spilleren til å pådra seg smitte. De tre spillerne er tilnærmet symptomfrie natt til fredag, sier Sand.

Overfor Avisa Nordland sier Team Manager Håvard Sakariassen at dette ikke vil få noen følger for kommende seriekamp. 

- Det blir kamp mot Strømsgodset på søndag. Utover det har vi ingen kommentar, og henviser til pressemeldingen til Norges Fotballforbund, sier Sakariassen.

Egentlig skulle Lode og Berg rekke å bli ferdig med karantenen like før kampen mot Strømsgodset. En karantene de ble ilagt etter at landslagsspiller Omar Elabdellaoui testet positivt på korona for seks dager siden.

Bodø Nu har vært i kontakt med Bodø/Glimts sportslige leder Aasmund Bjørkan. Han sier at Glimt ikke har noen kommentarer utover det som står i pressemeldingen. 

[annonse]

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.