Djordje Djekic spilte en ny god kamp da BHK slo Kolstad. Foto: Per-Inge Johnsen.

BHK kapret seieren etter nervedrama

Av Egil Rogstad
11.10.2017 17:00 - OPPDATERT 22.01.2018 10:44

Etter tre strake tap slo BHK hardt tilbake med en sterk seier over Kolstad på bortebane.

Kolstad - BHK 26-30 (12-14)

Etter en forrykende start borte mot Kolstad, havnet BHK litt på hælene utover i førsteomgang. Likevel klarte laget å få orden på sakene før pause, der de fikk med seg en 14-12-ledelse etter førsteomgang. 

Børge Lunds mannskap hadde så brukbar kontroll gjennom hele andreomgang, og etter å ha stått godt imot trøndernes forsøk på en sluttspurt, kunne laget endelig slippe jubelen løs igjen. 

Dermed endte rekken på tre strake tap for BHK, som nå har begynt klatringen oppover tabellen. 

Veldig varierende førsteomgang

BHK startet strålende i den tøffe bortekampen og tok raskt en solid femmålsledelse før Kolstad så seg nødt til å timeout etter ni minutters spill. 

Bortelaget ledet fremdeles 9-5 etter halvspilt førsteomgang, men deretter begynte det å kladde langt mer for Børge Lunds mannskap. 

Ni minutter før pause var hele femmålsledelsen fra starten av kampen spist opp da Kolstad utlignet til 9-9, og trønderne fortsatte å pøse på fram til de hadde tatt en 12-10-ledelse. 

Da våknet BHK igjen, og i tur og orden scoret Djordje Djekic, Henrik Bielenberg og Alexander Westby slik at de blåkledde tok tilbake ledelsen. Like før pause kom også Vetle Rønningen på et stormende kontringsløp og sørget for at BHK kunne gå til pause med 14-12-ledelse etter en veldig variabel førsteomgang. 

– Vi starter veldig bra før vi får en tyngre periode mot midten av omgangen igjen. Mot slutten får vi opp tempoet igjen og får tatt tilbake ledelsen, og det er sterkt. Det har vært tidvis høyt tempo, men vi klarer å slå tilbake etter en dårlig periode, sa kaptein Endre Langaas til TV 2 i pausen. 

Gjenvinner kontrollen 

Også andreomgang startet bra for BHK med mye godt spill av de blåkledte. Ti minutter ut i omgangen var også den solide femmålsledelsen fra førsteomgang gjenopprettet da Preben Egeli enkelt satte inn 22-17 i åpent mål. 

Gjestene fra nord hadde også mer eller mindre kontroll på kampen gjennom hele omgangen, selv om Kolstad forsøkte å sette inn en sluttspurt. 

Sju minutter før slutt var trønderne bare to mål bak etter å ha redusert til 23-25 mens BHK var i undertall, men etter en kjapp timeout og med alle mann tilbake på banen igjen, gjenvant laget kjapt kontrollen igjen. 

Tre minutter senere kom Alexander Westby seg lekker rundt på venstrekanten og økte BHKs ledelse til 27-24, og da Preben Egeli satte inn 28-25 minuttet etterpå like etter at dommer hadde kommet opp med passivttegnet, begynte det å se svært lyst ut. 

Med bare litt over ett minutt igjen av kampen avgjorde serberen Djordje Djekic det hele da han kjempet seg gjennom Kolstad-forsvaret og satte inn 29-26, før Alexander Westby fastsatte sluttresultatet til 30-26 fra straffemerket i kampens aller siste sekund. 

– Jeg syns vi spiller en bra kamp, og jeg føler at vi har kontroll. Vi gjør det vi skal og får endelig en seier igjen, så det føles deilig nå, sa Børge Lund til TV 2 etter kampslutt. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.