Trener Børge Lund var skuffet over BHKs tap mot Drammen. Foto: Per-Inge Johnsen.

BHK klarte ikke stå i mot Kjellings stjernegalleri

Av Egil Rogstad
13.09.2017 19:25 - OPPDATERT 22.01.2018 22:54

BHK holdt følge en omgang, men det ble til slutt for tøft mot medaljefavoritt Drammen.

BHK - Drammen 27-31 (14-13)

BHK har mistet tre av sine største stjerner, mens medaljefavoritt Drammen har hentet den ene rutinerte landslagsspilleren etter den andre siden sist sesong, men BHK ga likevel Drammens stjernegalleri lenge en knallgod kamp om seieren. 

Etter en litt skjev start på kampen dundret hjemmelaget på før pause og sikret seg en sterk 14-13-ledelse etter førsteomgang. BHK ledet også kampen et stykke ut i andreomgang, men så tok kreftene etterhvert kreftene slutt for blåtrøyene. 

Drammenserne tok over førersetet og jobbet seg opp til en vond 26-19-ledelse halvveis ut i andreomgang. BHK hadde ikke nok krefter igjen til å svare medaljefavorittene, som til slutt kunne innkassere en fortjent 27-31-seier.

Kjemper seg opp i ledelsen 

Både BHK og Drammen føk ut av startblokkene fra avkast i førsteomgang, og etter drøye tre minutters spill var stillingen allerede 4-4. 

Deretter fulgte noen svake minutter av BHK, som Drammen utnyttet til å gå opp til en småskummel 8-4-ledelse. Etter en kjapp timeout klarte likevel hjemmelaget å kjempe seg tilbake i kampen, og etter kvarteret spilt var det Drammens tur til å ta timeout da BHK reduserte til 9-10. 

Drammenserne klarte så å ta tilbake initiativet i kampen, og kun en strålende redning av BHKs nye superdanske mellom stengene forhindret bortelaget å ta tilbake en firemålsledelse da Aksel Horgen hadde muligheten til å sette inn 14-10. 

Superredningen vekket hjemmelaget igjen, som med fire mål på rappen før pause sikret seg en 14-13-ledelse før dommer blåste av førsteomgang. 

Kreftene tar slutt 

BHK spilte også bra et stykke ut i andreomgang og ledet fremdeles kampen 18-17 etter 36 minutters spill, men det hadde kostet mye krefter for hjemmelaget. 

Fire minutter senere hadde Drammen tatt over ledelsen etter scoring av Aksel Horgen, og etter det så aldri Kristian Kjellings gutter seg tilbake. 

På omtrent fem minutters spill økte Drammen sin ledelse fra 20-18 til 26-19, og dermed så det stygt ut for BHK da det gjenstod under et kvarter av kampen. 

To timeouter på seks minutter av trener Børge Lund klarte ikke å hjelpe noe på situasjonen, og Drammen hadde full kontroll resten av kampen. To scoringer av Alexander Westby i siste spilleminutt pyntet litt på resultatet, som til slutt ble 31-27 til Drammen. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.