En kvinne døde etter ulykken i forrige uke. Nå forteller politiet mer om årsaken til hendelsen.

Bilfører siktet for uaktsomt drap etter dødsulykken. Sier selv han kan ha sovnet av.

Skrevet av Pressemelding
30.07.2020 10:38 - OPPDATERT 30.07.2020 14:06

– Bevisene i saken tyder på at siktede kom over i motsatt kjørefelt, opplyser Daniella Rivera, politiadvokat i Nordland politidistrikt.

I forbindelse med dødsulykken på E6 ved Setså i forrige uke er den ene bilføreren siktet for overtredelse av straffeloven§ 281, som omhandler uaktsom forvoldelse av en annens død, melder Nordland politidistrikt i en pressemelding.

Det var Else Marie Nilsen (81) fra Rana som omkom i ulykken på E6.

– Bevisene i saken tyder på at siktede kom over i motsatt kjørefelt og traff den møtende bilen hvor den omkomne damen var passasjer, sier Daniella Rivera, politiadvokat i Nordland politidistrikt.

Politiet har ikke konkludert med årsak til trafikkulykken, men siktede forteller selv i avhør at han tror han kan ha sovnet av.  Politiet mener at det er en mulig årsak til ulykken. Siktedes førerkort er beslaglagt.

Grunnet helsemessig oppfølging av de som var i ulykkesbilene har det tatt litt tid å få gjennomført avhør. Det gjenstår fortsatt noen avhør i saken og etterforskningen pågår fortsatt.

– Politiet har ikke holdepunkter for at noen av førerne skal ha vært ruspåvirket, men har sikret blodprøver og venter på å motta analyseresultat. 
For øvrig venter vi på å motta rapport fra ulykkesgruppen i Statens vegvesen, sier Daniella Rivera.

LES OGSÅ: 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.