Billy Cobham pakker med seg trommestikkene og kaster glans over Bodø Jazz Open 2018. Foto: Promo.

Billy Cobham til Bodø Jazz Open

Av Tore Isaksen Seeberg
10.10.2017 19:45 - OPPDATERT 22.01.2018 20:13

Billy Cobham regnes som en av verdens beste og mest innflytelsesrike trommeslagere. Nå kommer han til Bodø.

Den amerikanske trommeslageren omtales ofte som verdens raskeste trommis, med em teknisk beherskelse utenom det vanlige.

 1. februar spiller han i Stormen under Bodø Jazz Open.

– Dette er stort og jeg er veldig stolt av at vi kan presentere Cobham på Bodø Jazz Open 2018, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

Pioner innen jazz og fusion

På 1970-tallet var Cobham sentral med jazz-fusionbandet Mahavishnu Orchestra, ledet av John McLaughlin.

Deres første plate «Inner Mounting Flame» skulle vise seg å bli en klassiker.

I løpet av denne tiden begynte Cobham med studioinnspillinger med flere andre fusionartister, blant annet George Benson, Stanley Turrentine, Freddie Hubbard og Grover Washington.

– Han har inspirert flere generasjoner jazzmusikere og hans fanskare strekker seg også utover jazzmiljøet og inn i prog- og rockekretser. Han er en pioner innen jazz-fusion- slagverk som har betydd veldig mye for genren, og er fortsatt er en vital musiker av ypperste klasse, sier Hoff.

Debuterte på Billboard

Jazz-pionerens debutalbum «Spectrum» fra 1973, overrasket både Cobham  og hans plateselskap, da det lå som nummer én på Billboard Magazines jazzalbum-liste og på Top 200 Album-lista.

Cobham er også kjent for sitt samarbeid med jazzlegenden Miles Davis, og bidro på flere av hans album, blant annet som perkusjonist på «Bitches Brew»-innspillingene.

– Dette blir jazz- og rockhistorie garantert og Cobham sin musikk er tilgjengelig og rocka så det holder, så jeg tror dette kan slå an hos mange, avslutter Hoff.

Pressemelding

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.