Bjørn Ola Willassen er kåret til månedens ildsjel etter at han flere år på rad har vært primus motor bak lyssettingen av Linken i Rønvika. Foto: Eivind Skau

Bjørn Ola er kåret til månedens ildsjel: – Overveldet

For femte år på rad ble lyset i Linken tent, mye takket være Bjørn Ola Willassen. Nå er han kåret til månedens ildsjel.

Bodø Nu og Bodø Bakeri AS har valgt ut vinneren for månedens ildsjel, som er Bjørn-Ola Willassen.

Innsats gjennom flere år

Den som nominerte han hadde følgende å si:

Synes at Bjørn-Ola Willassen skal få denne for all den innsats han har gjort over år for at Bodøs befolkning skal få se det nydelige lyset i «tårnet» hver vinter!

Bodø Nu var tilstedet sammen med rundt hundre mennesker under tenningen av Linken kl 18.00 fredag kveld, og tok en prat med ildsjelen som selv sto for nedtellingen til begivenheten.

Gratulerer, du har blitt kåret til månedens ildsjel! Kake er på vei.

– Er jeg? Jøss, så artig! Jeg blir pinadø litt paff, smiler Willassen når han får beskjeden.

– Det er fantastisk å bli satt pris på og at folk er fornøyde med den jobben som blir lagt ned for å realisere lyssettingen. Jeg må få rette en stor takk til de som har tatt til orde for å nominere meg, og til de som har gjort dette til en realitet.

Glad for å bidra for byen

Det er femte året på rad Willassen har vært primus motor for å få lys i Linken. Når han får spørsmål om hva som er motivasjonen svarer han kjapt.

– Jeg liker å kunne gjøre noe positivt for byen, og jeg får mange gode tilbakemeldinger på tiltaket. Det er mange som ser frem til å få litt lys nå som det er mørketid, og jeg er ikke i tvil om at det er helsefremmende ettersom mange kan bli litt nedstemt av at det er mørkt nesten døgnet rundt.

Usikker framtid for lys i Linken

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Men han kommer også med et lite hjertesukk.

– Det er ikke sikkert at det blir noe lys i Linken til neste år. Da må andre aktører inn for å få finansieringen på plass. Jeg vil sende en spesiell henvendelse til Bodø kommune, Visit Bodø og Bodø 2024. Det kan ikke være sånn at en privatperson er nødt til å gå rundt å tigge hos næringslivet hvert år, sier Willassen som sier han bruker mye tid og krefter på å få realisert lysene.

Anbefaler egen stiftelse

Han mener det bør etableres en stiftelse om lyssettingen skal bli en årlig begivenhet.

–  En stiftelse eller organisasjon burde opprettes slik at dette kan fortsette de kommende årene. Jeg vil rette en stor takk til Samfunnsløftet til Sparebank1 som har finansiert prosjektet de siste tre år. Uten dem hadde det ikke blitt noe lys. Men man kan ikke forvente at de skal betale for det hvert eneste år, konkluderer Willassen som også ønsker å trekke frem Mikael Karlsen fra InTune AS som står bak selve lysene.

–  Mikael er en fantastisk fyr og leverer et utrolig bra produkt, så jeg ønsker å takke ham for jobben, avslutter Willassen.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.