En 24 år gammel bodøkvinne står tiltalt for flere tilfeller av vold og spytting. Arkivfoto

Sparket, slo og spyttet på ambulansemannen som skulle hjelpe henne

Nå må hun svare for sine handlinger i Salten tingrett. 

Spyttet, slo og sparket

Den første hendelsen skal ha skjedd klokka 02.15 den 31. juli 2016 utenfor utestedet Syd Øst i Torvgata.

– Hun spyttet i ansiktet på ambulansearbeideren som var tilkalt for å hjelpe henne. Noe av spyttet havnet i munnen på mannen. Deretter sparket og slo hun ham i låret, på overkroppen og i armen, skriver statsadvokat Geir Fornebo i tiltalen.

Det er paragrafene 271 og 286 i Straffeloven av 2005 som kommer til anvendelse i saken. I sistnevnte heter det blant annet at "Den som ved vold søker å påvirke yrkesutøvelsen til en person fra en særskilt utsatt yrkesgruppe, straffes med bot eller fengsel inntil 3 år".

Med særskilt utsatt yrkesgruppe forstås blant annet "helsepersonell som yter medisinsk begrunnet helsehjelp".

Slo seg vrang i politibilen

 Den andre hendelsen fant sted 2. mars i år klokka 01.45. Da skulle politiet transportere kvinnen i cellebil fra Mørkved til Bodø politistasjon.

Kvinnen spyttet da flere ganger på politistudenten som satt i cellerommet sammen med henne. Kvinnen er her tiltalt etter straffelovens paragraf 156, der det blant annet heter at "den som ved skjellsord eller annen utilbørlig adferd forulemper en offentlig tjenestemann under utførelse av tjenesten straffes med bot eller fengsel inntil seks måneder.

Saken mot kvinnen er berammet til førstkommende mandag 3. april. Rettens administrator er Ole-Magnus Kristiansen. Kvinnens forsvarer er Finn Ove Smith.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.