Restaurantsjef Aleksander Trana og kjøkkensjef Grete Kristensen frister med gourmetburgere, og gleder seg til å ta imot de første gjestene på Gatsby burger & bar. Foto: Mariell Tverrå Løkås

– Ble rammet av fredag den 13.

Egentlig skulle gourmetburgerrestauranten i Moloveien åpnet dørene i ettermiddag. 

– Men vi ble rammet av fredag den 13. Den slo oss hardt, sier eier og driver Aleksander Trana med et smil. 

Mangler møbler

Sammen med kjøkkensjef Grete Kristensen forteller han at sjåførene som blant annet skulle levere møblene til restauranten sviktet i innspurten. 

– Kjøkkenet kom på plass i går, men vi mangler fremdeles sofaer å sitte på. Gjestene kan jo ikke akkurat sitte på gulvet, sier kjøkkensjefen. 

De tar det likevel ikke så tungt. I løpet av helga blir det uansett åpning for restauranten, som har burgere som sin fremste spesialitet. Sammen med et godt utvalg øl, egen lekeavdeling med spill for voksne, uteservering og god musikk i høyttalerne satser de på god stemning både på ettermiddagene og utover kveldene. 

– Det blir litt armer og bein i innspurten, men vi satser på å åpne med brask og bram når vi først kommer i gang, sier Kristensen.

Les mer: Starter drømmested for burgerelskere.

(Saken fortsetter under bildet.)

Aleksander Trana er herre i eget hus, og gleder seg til å åpne døren for gjestene.

Skikkelige burgere

Restaurantsjefen og kjøkkensjefen har kjent hverandre siden de gikk læretida sammen på Diplomat i Bodø. De er to av i alt 12 ansatte ved Gatsby. 

– Jeg er egentlig fra Meløy, men har jobbet litt rundt omkring. Blant annet i Oslo og Longyearbyen, sier Kristensen. 

De to siste årene har hun vært tilbake i Bodø, og jobbet ved Scandic Havet. 

– Kollegene mine lo litt av meg da jeg skulle begynne på en burgerrestaurant, men dette blir noe annet enn en fastfoodkjede. Her bruker vi Jospergrill, og lager alle burgerne fra bunnen av. Vi panerer fisk og kylling selv, og henter ikke noe fra Mills-bøtta, sier hun med et smil. 

– Dessuten er det greit å prøve litt forskjellig. 

(Saken fortsetter under bildet.)

Gatsby satser på skikkelige burgere, laget fra grunnen av.

– Et kunstverk

Alf-Mangor Johannessen er inne på investorsiden, og sier Gatsby er akkurat et slikt sted Bodø mangler. 

– Vi vil nok se flere sånne steder med et tydelig konsept i tiden framover. Det vi gjør med slike steder som dette, er å skape bolyst. Beliggenheten for Gatsby er veldig god. Vi er jo i en kystby, og folk ferdes i havna, sier han. 

Gatsby åpner akkurat i tide til pinse og 17. mai, som markerer starten på sommersesongen. 

– De siste dagene før en restaurant åpner, er alltid hektisk. Samtidig er det utrolig artig å se at en restaurant tar form - fram man gikk inn i et tomt lokale og så for seg en restaurant, via å utvikle et konsept, til man kan åpne dørene når stedet er blitt slik man vil. Det er et puslespill, sier han og smiler. 

– Det er et kunstverk som er ferdig. Gatsby har en lekenhet som er veldig innovativ, sier Johannessen. 

Sammen med Aleksander Trana gleder han seg til å ta imot de første gjestene i helga. 

– Det blir en slow start, og så er vi i full drift fram mot pinse, sier Trana. 

Se flere bilder fra det nye utestedet her: 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.