Philip Zinckernagel setter Glimt i ledelsen etter noen få sekunder! Foto: Per-Inge Johnsen

Det begynner å lukte gull på Aspmyra!

Skrevet av Rachel Elisabeth Antonsen, Sondre Skjelvik
11.08.2019 16:54 - OPPDATERT 11.08.2019 20:32

Vi fulgte kampen direkte fra Aspmyra.

90. minutt: Kampen er over og Glimt tar nok en seier! Det ender 2-1 etter scoring av Philip Zinckernagel og Håkon Evjen! 

90. minutt: ENORM MULIGHET. Vikings keeper er helt på bærtur. Men Herrem bommer helt på mål...

90. minutt: Det legges til 5 minutter på Aspmyra. 

90. minutt: Noe så sjeldent som et feilkast til Viking. 

85. minutt: Det er mye frem og tilbake på Aspmyra, men det er ingen store muligheter. Kan Glimt holde dette inn? 

80. minutt: Bytter på Glimt. Philip Zinckernagel går ut for Jens Petter Hauge. Morten Konradsen går ut for Vegard Leikvoll Moberg. 

79. minutt: Håkon Evjen er rapp og frekk fremover. Prøver å legge inn, men blir blokkert. Vinner ballen igjen, fordi han løper slik han alltid løper. Nok engang prøver han å skape farligheter. 

76. minutt: Reitan roter det til for seg selv og må gi frispark til Viking. Unødvendig. Flere av Glimts spiller virker litt nervøse. 

72. minutt: Bergan med en kjempebrøler. Gir bort ballen til Viking i farlig posisjon. Heldigvis er Ricardo raskt ute og rydder opp! Der kunne det fort blitt 2-2. 

[annonse]
68. minutt: Philip spilles vakkert igjennom og drar seg innover. Legger lekent inn til Ulrik Saltnes som får sin andre enorme mulighet i denne kampen. Men han skyter rett på keeper! 

64. minutt: 3568 har tatt turen til Aspmyra i dag. Det er bedre enn normalt. 

63. minutt: Reitan får et hardt innlegg på foten som går farlig mot eget mål! Heldigvis er Ricardo der og redder lett. 

60. minutt: Det har ikke vært enorme muligheter de siste minuttene, men det kriges godt og det er godt tempo. Glimt virker å ha ristet av seg skrekken etter Vikings redusering. 

55. minutt: Nydelig slett corner fra Patrick Berg og det blir kaos i Vikings leir. Til slutt blir den klarert, men Glimt presser på. Mye frem og tilbake her nå. Spennende! Noe helt annet enn første omgang. 

53. minutt: Enorm mulighet til Viking. Glimt virker å være sjokkert etter pausen. Heldigvis redder Ricardo mesterlig. 

51. minutt: MÅL! Svakt av Glimt-forsvaret!  Zlatko Tripic får gå lett igjennom forsvaret etter å ha fått ballen fra Tommy Høiland. 

49. minutt: De første minuttene går veldig rolig for seg. 

45. minutt: Andre omgang sparkes i gang! 

45. minutt: Det er pause på Aspmyra. Glimt leder 2-0, men det har vært en litt kjedelig første omgang. 

45. minutt: Det gis et gult kort til Zlatko Tripic. Virker som Aspmyra mener det skal være rødt. 

44. minutt: Nydelig corner fra Berg, men det er ingen som er på den. 

43. minutt: Glimt kontrer, med Layouni i spissen. Ballen ender opp hos Zinckernagel som bruker litt for lang tid og roter bort ballen. 

41. minutt: Burde vært corner til Glimt. Hele Salten ser at den ballen er ute, men dommeren rister på hodet! Nok en gang Layouni som skaper farligheter. 

40. minutt: Zinckernagel leker seg! Drar forbi 1-2-3 mann og kommer til en avslutning. Det blir blokkert. 

37. minutt: Langt kast til Viking, og Ulrik stusser ballen videre inn i farlig situasjon! Skummelt, men det blir en corner. 

35. minutter: Ulrik Saltnes blir spilt igjennom og er alene med keeper, men skyter ballen like utenfor. Der skulle det stått 3-0! 

33. minutt: Bjørkan er med på det meste fremover. Han skaffer et frispark til Glimt. 

31. minutt: MÅÅÅÅL! 2-0!! Nyyydelig spill av Bodø/Glimt! Kontring av slik det kontres skal! Layouni blir spilt igjennom av Philip Zinckernagel som løper rett mot mål. Alle roper skyt, men han spiller ballen inn til Håkon Evjen som trygt setter ballen i mål! 

29. minutt: To cornere på rad. På den første skjer det ingenting, på den andre blir det slått hardt på første av Layouni. Bjørkan får stusset den videre, men det ender i et utspark til Viking. 

[annonse]
28. minutt: Layouni med et strålende forsøk! Drar den mot lengste, men keeper slår til corner. 

27. minutt: Glimt får frispark rett utenfor 16. meteren. Dette kan bli farlig. 

27. minutt: Corner til Viking, som er godt slått. Men Glimt klarerer. 

25. minutt: Håkon Evjen med et nydelig innlegg til Saltnes. Han header ballen som nesten går over keeper, men han får akkurat en hånd på ballen. Endelig en skikkelig farlighet fra Glimt! 

24. minutt: Morten Konradsen prøver seg på høyre kant, men spiller ballen litt for langt foran seg selv. Dermed blir det utspark til Viking. Nå skjer det lite på Aspmyra. Publikum har også roet seg.... 

22. minutt: Bjørkan er med fremover hele tiden! Drar seg innover i 16. meteren og kommer til et hardt innlegg. Uheldigvis er det litt for langt ut i boksen, så det går forbi alle. 

19. minutt: Fin kombinasjon mellom Ulrik Saltnes og Layouni. Førstnevnte spiller igjennom Bjørkan, som dessverre står i offside. Fint spill. 

18. minutt: Ulrik Saltnes med en nydelig stikker til Layouni som prøver å dra seg forbi, men det ender i ingenting. Han mister ballen i duellen med Viking-forsvareren. 

15. minutt: Stygg takling fra Rolf Daniel Vikstøl som ender i et gult kort. 

13. minutt: Farlig innlegg fra Ylldren Ibrahimaj, men Glimt får klarert ballen ut. Det skjer ikke så alt for mye fra Glimt sin side. 

12. minutt: Langt innkast fra Viking som ender i en avslutning fra 12-13 meter. Det blir aldri farlig, men Viking har litt press fremover. 

12. minutt: Det skjer ikke så alt for mye på banen, men det er mer lyd fra publikum enn det har vært på lenge. 

9. minutt: Patrick Berg legger et nydelig innlegg, men heldigvis for Viking får de klarert ballen vekk. 

8. minutt: Layoni prøver å dra seg innover fra kanten, og får applaus fra publikum. Det blir et innkast. 

4. minutt: Etter scoringen har det roet seg litt, og ballen går litt begge veier. Det er god stemning på Aspmyra i dag. Sjeldent mye folk!  

1. minutt: MÅÅÅÅÅÅÅL! Amor Layouni skyter hardt og keeper må gi retur. Der står Philip Zinckernagel som får ballen i mål! Herlig start av Bodø/Glimt! 

1. minutt: Glimt går rett i angrep! Ballen spilles inn foran mål og et litt sjokklammet Viking klarer å få ballen vekk! 

1.minutt: Viking sparker i gang kampen! 

FØR KAMPEN

Bodø/Glimt ligger på en foreløbig andreplass bak Molde, med to kamper mindre spilt. Hakk i hæl ligger Odd – med lik poengsum som de gule, men med én kamp mer spilt. 

I dag er Glimt tilbake på hjemmebane, og møter Viking klokken 18.00.

Statistikken for hjemmelaget er svært gledelig for tiden, med fem seiere på de siste seks kampene. Sist hjemmekamp i midten av juli endte opp med 5-1 til Glimt mot Ranheim. 

Viking på sin side ligger på en niendeplass, med 15 kamper spilt – samme antall som Glimt. Deres statistikk er ikke like lystig som kveldens hjemmelag, og på de siste fem kampene har det ikke blitt en eneste seier. To uavgjort og tre tap gjør forhåpentlig vis kveldens kamp til en enkel match for gultrøyene. 

Glimt stiller med følgende lag i dag:

Ricardo; Erlend Dahl Reitan, Marius Lode, Fredrik André Bjørkan; Ulrik Saltnes, Patrick Berg, Morten Ågnes Konradsen; Håkon Evjen, Philip Zinckernagel, Amor Layouni