FULLSTENDIG BERG-TATT: Patric Berg sendte Glimt til himmels, men da fløyta gikk for full overtid, sto det 4-4 på tavla. Komplett ubegripelig. Foto: Per-Inge Johnsen

Blodbad på slakteriet

Dette var som om noen hadde sendt Sirkus Eliassen ut på Briskeby. Glimt var på vei hjem fra Hamar som slakt, men slapp unna med en svidd indrefilet.


Når du ligger under 0-2 til pause på bortebane er løpet ofte fullstendig kjørt. Når du scorer fire mål på 19 minutter, på bortebane, burde du høre lyden av sprettende champagnekorker.

Når du leder 4-2, på bortebane, 23 minutter før slutt, burde resten være barneskirenn. Men ikke i år. Ikke i en serie som ligger an til å bli en av mest kaotiske, nervepirrende og komplett uforutsigbare på år og dag.

ÅRSBESTE VAR IKKE NOK

Det Glimt viste i starten av andre omgang var mesterlig. I følge flere eksperter var dette årsbeste. Og det sier ikke så rent lite.

Så ender det 4-4. Et resultat du kan tolke alle veier. Når du ligger under 0-2 til pause, så er uavgjort en sier. Men når du sløser bort en 4-2 ledelse, så er det to poeng som kastes ut av vinduet. Over nord, ut av båten, ned i dypet.

Viking snublet mot Vålerenga, TIL er tilbake på vinnersporet og Molde lukter blod. Summen av alt dette er at tabelltoppen er tettere befolket enn en pressekonferanse hvor nok en blek og inhabil statsråd prøver å be så mye om unnskyldning.

GALSKAPENS FORNUFT

Finnes det noen logikk her? Finnes det spor av fornuft i all galskapen?

Svaret er både ja og nei.

Glimt nekter å tape. Det vitner om en magisk, mental styrke å snu 0-2 til 4-2. 

Men:
Det vitner om en voldsom, mental slitasje når alt rakner på slutten. Og her er vi kanskje fremme ved Glimts hovedutfordring.

BLODSMAK OG JERNVILJE

I år kommer kampene tett som haglbyger i oktober. Hvert eneste oppgjør er vinn eller forsvinn. Det finne ikke et eneste hvileskjær. Dette krever et, for normale personer, ubegripelig fokus. En jernvilje som nesten er umenneskelig.

  • Glimt er videre i Europa og nå venter seks brutale møter med skarpskodde motstandere. 
  • Glimt er én kamp unna, mot VIF, før det er cupfinale i hovedstaden.
  • Glimt har vært store favoritter til å ta seriegullet. 
I sum blir alt dette temmelig overveldende.

Selv sitter jeg, dagen derpå, fortsatt med blodsmak i munnen - delvis lammet av mental melkesyre.

Slik kan det ikke fortsette.

Men det er nettopp det som kommer til å skje.

Denne høsten er det bare å skalke lukene, beise sjarken og drikke Møllers tran.

For dette kan blir stort.

Svært stort.

Førr evig!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.