Kammerorchester Basel og supersopranen Elsa Dreisig gjester Musikkfestuka 2020. Foto: Presse
NMFU

Bo Kaspers Orkester og supersopran til Musikkfestuka

Festivalen med to slipp i dag.


Bo Kaspers Orkester kommer tilbake til Musikkfestuka, og denne gangen skal de innta Torget!

Det skriver Musikkfestuka i en pressemelding i dag.


LEGENDER

Bo Kaspers Orkester har nylig avsluttet sin kritikerroste sceneforestilling Allt ljus på oss som gikk for fulle hus på Rondo i Göteborg, Cirkus i Stockholm samt på storslagen arenaturné hele høsten 2018 og 2019. 

Med et albumsalg på over 2 millioner er Bo Sundstrøm og hans syv manns store orkester et av Skandinavias mest populære band. Sundstrøm mottok i 2018 det prestisjetunge Evert Taube-stipendiet, og bandet ble valgt ut til å lede «Allsångstimmen» på SVT som satte publikumsrekord.

Deres lett sofistikerte blanding av pop, jazz og latinamerikansk musikk med tekster som skildrer hverdag og relasjoner som: Hon är så söt, Det går en man omkring i mina skor, Amerika, Ett & noll, Vi kommer aldrig att dö, Undantag, I samma bil og Innan allt försvinnerhar ført til en trofast fanskare hos både publikum og presse.

Bo Kaspers Orkester har spilt en rekke fantastiske konserter opp gjennom årene og vi gleder oss til å høre nyskrevne låter og musikk fra bandets solide repertoar på Torget i Bodø onsdag 5. august klokken 21:00.

– Det er 9 år siden vi sist fikk oppleve Bo Kaspers Orkester på Musikkfestuka, og den gang var de på Skandsen. Denne gangen tar de opp tråden der Violet Road slapp i fjor, og skal lake skikkelig fest på Torget, sier André Wallann Larsen i Nordland Musikkfestuke. 


SKAL FORTRYLLE

Når Kammerorchester Basel og supersopranen Elsa Dreisig gjester Musikkfestuka er det for å gjøre stas på Mozarts kvinner

Kammerorchester Basel har lenge vært kjent som et av europas ledende ensembler for både klassisk – og samtidsmusikk, og har lenge frekventert de største og beste konserthus verden over. Når de kommer til Bodø under Nordland Musikkfestuke for andre gang er det med et program som i all hovedsak hyller Mozarts mange kvinnegestalter i operaverdenen. Med seg denne gangen har de Elsa Dreisig. Et av de mest spennende navnene på den internasjonale scenen for tiden. Etter en sterk andreplass i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse har danskfranske Dreisig sunget seg gjennom store deler av europa. Under konserten får vi høre utdrag av kjente Mozartoperaer som Don Giovanni, Cosi fan tutte og ikke minst Figaros bryllup. 

– Nordland Musikkfestuke har rykte på seg for å hente de absolutt beste kammerorkestrene til festivalen vår. Det at Kammerorchester Basel kommer tilbake til Bodø bekrefter det. Nå får vi også nok en gang muligheten til å presentere en ung solist som er i ferd med å ta verden med storm i en konsert som vi tror treffer det operaelskende Bodø midt i hjertet.  Dette er en konsert gleder vi oss stort til, sier festivaldirektør André Wallann Larsen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.