Foto: Markus André Jensen

– Bodø Ap, hvilken planet observerer dere byen vår fra?

Skrevet av Daniel Bjarmann-Simonsen
15.08.2019 12:58 - OPPDATERT 15.08.2019 14:15

Daniel Bjarmann-Simonsen reagerer på hvordan Ap omtaler byen og alle som har jobbet hardt for den.

I en annonse i Avisa Nordland skriver Bodø Arbeiderparti: «Vi gikk til valg på det kanskje mest offensive og fremtidsrettede programmet i Bodø Arbeiderpartis historie. Fire år med negativitet er blitt snudd til fire år med vekst og positivitet.»

På sin Facebook-profil reagerer Daniel Bjarmann-Simonsen slik:

4 år med negativitet? Smak på det. 4 år med negativitet!

Ærlig talt Bodø Arbeiderparti. Hvilken planet observerer dere byen og kommune vår fra? Dette er så grenseløst arrogant at jeg mangler nesten ord - men bare nesten. Denne gangen fortjener dere svar på tiltale. Virkelig. Her er et lite bidrag fra meg.

Det dere skriver er et hån mot alle som har jobbet og jobber beinhardt for å snu vår historisk største nedtur, til en fordel. Alle som har har stått på for å skape en opptur og en ny giv for Bodø. Summen av oss alle, har ført oss dit vi er i dag.

Da den Ap-ledede regjeringen besluttet å legge ned en av våre største arbeidsplasser og over 60 års historie om forsvaret av Norge – flystasjonen - var det mye negativitet, det stemmer. Følelsen av at det kunne bli kroken på døra for byen vår slik vi kjenner den, bar mange på. Urettferdighet. Maktesløshet. Forbannelse. Identiteten som fly- og forsvarsby, var ikke lenger den samme.

Det var ingen medlidenhet å spore hos deres folk i hovedstaden, som hadde glemt historien og strøket oss ut av fremtiden med et pennestrøk. Det vet jeg, for jeg satt ved bordet da de viste oss døren og sendte oss på den tunge turen nordover med uforettet sak.

Spørsmålet var om vi skulle snu oss mot veggen og slåss, eller om vi skulle snu oss mot horisonten å skape noe nytt. Vi gjorde det siste. Alle sammen. Bortsett fra Ap. Som lenge var mot. Lojaliteten til Oslo kom foran. Det var dere alene om. Heldigvis. Baklengs ble dere dratt inn i fremtiden. Av politikere i alle former og farger, næringsliv, byråkrater - masser av folk og fe i hele byen og kommunen.

«Ny by - ny flyplass» var det største prosjektet vårt. Symbolet på at vi evnet å skape noe nytt. Summen av alle prosjekter som har kommet til og skapt byen og kommunen til det den er nå - er langt større enn det politikere i bystyret kan skape. Om de er fra Ap eller andre partier. De er resultatet av skaperkraften til en hel by og kommune. Det vet jeg, for jeg hadde gleden å jobbe med tusenvis av oss i Ny by-prosjektet.

[annonse]
Derfor er det også grenseløst arrogant - i tillegg til å rakke ned på 4 postive år - å ta æren alene for de 4 positive årene dere har sittet ved roret. Disse er ikke resultatet av at dere fordeler folks skattepenger til gode formål alle er enig om, men innsatsen og ståpåviljen til alle i Bodø. Å hevde noe annet sier mer om deres eget selvbilde, enn virkeligheten.

Dere liker å glemme det dere ikke vil huske, men mange av oss husker historien. På den har vi bygget og bygger vi fremtiden. Kanskje nettopp derfor faller denne markedskampanjen deres på stenggrunn. Verden kan, men vil sjeldent bedras.

Dere har gjort gode ting for byen. Vært stolt av det. Snakk om det. Vær sannferdig om hva dere har gjort og ikke gjort. Vær ydmyke. Dere står på skuldrene til historien - som alle oss andre. Historien er langt større enn hva hver enkelt av oss har skapt i vår tid.

Lykke til med valgkampen og valget.

Beste hilsen
Mektig provosert eks-prosjektleder for «Ny by - ny flyplass»

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.