Foto: Mobility Forus

Bodø får to selvkjørende busser - her er ruta de skal følge

De to selvkjørende bussene skal komme i drift i februar neste år.

Bussene skal følge en fast sløyfe i Bodø sentrum, og er en del av et stort mobilitetsprosjekt, initiert av Smartere Transport Bodø. Teknologien i bussene skal testes ut i et røft nordnorsk klima, og vil ha svært hyppige avganger i Bodø i løpet av seks måneder. 

– Målet er å gi gode, fleksible transportløsninger til innbyggerne i regionen. Dette initiativet skal bidra til å løse en trafikkutfordring i Bodø, samtidig som det reduserer klimagassutslippene, sier Siri Vasshaug, prosjektleder for Smartere Transport Bodø.

Bussene er av typen Toyota Proace som vil spesialtilpasses for behovet i B0dø. Bilene vil kjøre autonomt, altså av seg selv, men det skal likevel være en vert om bord som kan ta over styringa dersom det blir nødvendig. Det er sjåfører fra selskapet Boreal som vil bekle disse stillingene. 

– Dette er en del av utviklingen av en ny bydel i Bodø, og vi håper at det blir et godt tilbud til innbyggerne, og at de blir med på laget for å teste løsningen, sier Vasshaug. 

Bussene skal gå i rute fra Sentrumsterminalen via torget, parkeringsanlegget ved Kvartal 99, og bort Prinsensgate til hovedinngangen på Nordlandssykehuset.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.