Rune Nilsen mener Ricardo Friedrich' stadige drøying av tid er under enhver kritikk. Foto: Per-Inge Johnsen

Bodø/Glimt kan ikke ha en kaptein som jukser for å vinne kampene

MENING: Når Bodø/Glimt opplever en berusende suksess i årets serie, er det desto mer skammelig at lagets kaptein drar på seg gule kort for å hale ut tiden.

La det være helt klart, Ricardo Henrique Schuck Friedrich fremstår som en solid keeper og en flott idrettsmann. Sympatisk og med en stor porsjon karisma. Med andre ord, alt en kaptein bør og skal ha. En kaptein som skal lede laget inn i krigen, en kaptein som skal gå foran som et godt forbilde.

DET ER FLAUT, FLAUT, FLAUT

Men. Og her er det virkelig et stor men. De to siste kampene har Ricardo fått to gule kort for å hale ut tiden.

  • 90. minutt mot Strømsgodset
  • 78. minutt mot Viking
I tillegg skjedde det ved to anledninger i fjorårets sesong.

Dette er ikke bra, det er rett og slett flaut. Dette er sabotasje og en hån mot spillets idé. Jo, det er mange som gjør det. Men det betyr ikke at det er greit av den grunn. 

Vi husker alle Gamst Pedersens patetiske forsøk på å filme en hodeskade i oppgjøret mot Glimt i fjor. Igjen, et forsøk på å dra ut tiden. Jeg blir både kvalm og forbannet når såkalte ”profesjonelle” spillere tyr til juks og fanteri for å vinne kamper.

 

EN DØDSSYND

Ja, det er greit å tråkke litt hardt til å taklingene. Det er helt innenfor å sette seg i respekt. Men filming og uthaling av tiden burde være en dødssynd som spillerne skydde som pesten. Det er sleipt, umoralsk og forkastelig.

[annonse]
Som kaptein på Glimt har Ricardo et ekstra ansvar. Ikke minst med tanke på alle de yngre spillerne i klubben. De som ser opp til ham som en helt og en rollemodell. Når Ricardo viser at er det greit å hale ut tiden, så tror jo ungene fort at dette er akseptert.

FARVEL TIL FAIR PLAY?

Det er mulig jeg er gammeldags. Det er mulig jeg ikke har forstått hva moderne fotball innebærer. Men skal vi virkelig kasten tanken om fair play på søppelhaugen? Skal vi skrote verdier og etiske holdninger?

Det heter seg at alt er lov i krig og kjærlighet. Når ser det ut til at vi også kan ta med fotball på denne listen. Vi har fått en situasjon hvor målet helliger midlet. Hvor en seier og tre poeng trumfer alt annet, inklusive normal folkeskikk og blanke våpen.

DET ER NOK NÅ!

Jeg synes faktisk at ledelsen i Glimt burde ta en alvorsprat med kapteinen sin. At de slår knyttneven i bordet og ber ham skjerpe seg. Ja, det er berusende å se Glimt vinne kamp på kamp. Euforien bobler i blodet. Men når vi ser en kynisk bruk av juks, sitter vi igjen med en flau smak i munnen.

Derfor, Ricardo: Vis at du er mann nok til å vinne kamper uten å ty til skitne triks!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.