Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Bodø/Glimt knuste Vålerenga: –⁠ Vi har mye mer å gå på

Bodø/Glimt fortsatte storformen da de tok sin femte strake seier over Vålerenga da de vant 3-1 på bortebane i Eliteserien søndag kveld.


Etter seieren var likevel ikke Glimt-kaptein Patrick Berg helt fornøyd:

– Det er et veldig, veldig godt lag, men jeg kjenner at vi har mye mer å gå på. Det er det som driver oss videre. Det er en fantastisk følelse, sa Berg til TV 2 og fortsatte:

– I dag hadde vi enda større mulighet til å ødelegge dem fullstendig. På 2-0 mister vi hodet litt og lar det bli en kamp som bølger litt fram og tilbake, så jeg er egentlig litt skuffet over andre omgang.

Glimts luke ned til Brann på 2.-plass på eliteserietabellen er på åtte poeng. Bergenserne slo Aalesund 3-1 borte.

– Det er en fantastisk følelse. Jeg hjalp laget med å skaffe tre poeng, og vi fortsetter framover. Vi er veldig fornøyde, sa tomålsscorer Faris Pemi til TV 2.

I forkant av sesongen ble det stilt spørsmål ved at Glimt ikke hadde signert en ordentlig spiss. På spørsmål om hva han selv tenker om de utsagnene, var spissen ydmyk i responsen.

– Jeg har ingenting å fortelle de. Det er slikt uansett hvor man er, til og med de største spillerne i verden har hatere, så man må bare jobbe hardt og bevise at de tar feil. 

Pellegrino-mål

Glimt var imidlertid nære å miste ledelsen rett før pause da Stefan Strandberg var millimeter unna å utligne for Vålerenga, men en våken Nikita Haikin fikk akkurat reddet unna.

Etter hvilen var det imidlertid bortesupporterne som kunne slippe jubelen løs igjen da Pellegrino satt inn Glimts andre for kvelden, bare tre minutter inn i andre omgang.

Målet var drammenserens tiende denne sesongen, og han gikk dermed forbi Branns Bård Finne i konkurransen om å bli årets toppscorer.

Pemi-dobbel

Det er også en konkurranse som Pemi ønsker å ta del i, og Glimts nye angrepsvåpen satte inn sitt andre mål for dagen, og åttende for sesongen, med 25 minutter igjen på klokken.

I sluttminuttene fikk imidlertid det 17 år gamle Vålerenga-talentet Jones El-Abdellaoui seg en opptur da han reduserte til 1-3.

Sist Vålerenga tok imot Glimt i hovedstaden dro nordlendingene hjem med tre poeng og 6-0-seier. Glimt hadde også vunnet alle de fire oppgjørene lagene mellom.

Vålerenga har for øvrig ikke tatt poeng mot gultrøyene siden 20. juni 2021 da de spilte 1-1 på i Oslo. Den siste seieren kom tilbake i juli 2019. Da vant de riktignok 6-0.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.