Bodø/Glimts cupkamp mot Ranheim spilles en uke tidligere enn de andre kampene i 4. runde i NM. Det liker ikke Ranheim. Foto: Annika Byrde/NTB

Bodø/Glimts cupmotstander raser - vil kreve stor sum av NFF


Onsdag ble det klart at Bodø/Glimt skal spille 4. runde i NM mot Ranheim 5. mars. Norges fotballforbund (NFF) flyttet kampen fram en uke fra planlagt tidspunkt.

 Årsaken er at Bodø/Glimt øyner et nytt Europa-eventyr i Conference League. NFF har derfor lagt til rette for Bodø/Glimt i tilfelle klubben tar seg videre fra play-off. 

At kampen flyttes får daglig leder Frank Lidahl i Ranheim til å reagere. 

– Vi har alt planlagt, med blant annet en tur til Tromsø den aktuelle helgen. Hele vinteren vår er satt. Glimt klarer å møte Ranheim på en søndag med den brede troppen sin, etter min mening. Nå må vi avlyse Tromsø-turen, finne ny motstander senere og ikke minst fyre opp banen en uke tidligere, da kulden historisk sett er høyest, sier Lidahl til VG og anslår at dette kan koste klubben mellom 300.000 og 500.000 kroner. 

– Skal vi betale den summen for at NFF skal legge til rette for Bodø/Glimt i Europa? NFF trakk cupen i august, to måneder etter 3. runde. Det er forankret at Europacup-lag kan flytte to seriekamper for å optimalisere inn mot Europa. Når NFF begynner med reservedatoer i NM er det overoptimalisering, mener han. 

Rune Pedersen i konkurranseavdelingen i NFF svarer at det er viktig å legge rette for norske lag som skal konkurrere i Europa. 

– Vi skjønner at det ikke er ønskelig at kampen flyttes, men det er en klar målsetting for norsk fotball at det skal legges til rette for Europacup, sier Pedersen til VG.

Han legger til at fotballforbundet ikke har for vane å dekke slike kostnader. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.