Hurtigruta ender opp som taper etter at Høyesterett valgte å forkaste anken. Foto: Arkiv

Bodø Havn får fullt medhold: – Vi er lettet

Av Bodø Nu
14.07.2017 15:35 - OPPDATERT 18.01.2018 04:07

Høyesterett har enstemmig sagt nei til å behandle tvistesaken Hurtigruten reiste mot Bodø havn.

 – Vi er svært fornøyd med at anken ble forkastet av ankeutvalget i Høyesterett. Det betyr at dommen fra Lagmannsretten med full seier til Bodø Havn gjøres rettskraftig, sier styreleder i Bodø Havn, Adelheid Kristiansen.

Dommen i Hålogaland Lagmannsrett ga Bodø Havn fullt medhold, og ila Hurtigruten alle saksomkostninger. Når Høyesteretts ankeutvalg nå har avvist Hurtigrutens anke gjøres dommen fra Lagmannsretten rettskraftig.

- Vi i Bodø Havn er lettet og glad for at denne saken nå er endelig avgjort og at vi kan legge den langvarige rettsstriden bak oss. Nå ønsker vi å se fremover og normalisere vårt forhold til Hurtigruta. Dette har vært en tidskrevende og utfordrende prosess for oss, og nå ser vi frem til å konsentrere oss enda mer om det viktige arbeidet med å legge til rette for økt sjøtransport og effektive logistikkløsninger for sjøfarten, sier Kristiansen.

Saken i Lagmannsretten i januar handlet kort beskrevet om tre forhold;

  • Kunne Bodø Havn ta betalt kaivederlag for begge de to hurtigruteskipene som anløper Bodø hvert døgn?
  • Har Bodø Havn beregnet sine priser og betingelser ovenfor Hurtigruten på en måte som er i strid med konkurranseloven?
  • Bedriver Bodø Havn ulovlig samarbeid med andre havner og Norsk Havneforening om priser og forretningsvilkår ovenfor Hurtigruten, i strid med konkurranseloven?

LES OGSÅ: Bodø Havns egen advokat: – Jeg er enig med Hurtigruten

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.