Foto: Markus André Jensen.

Bodø Jazz Open flytter festivalen til mai

Av Sindre Kolberg
08.02.2018 21:00 - OPPDATERT 09.02.2018 08:02

Bodø Jazz Open flytter festivalen til mai for å trekke enda større jazznavn til Bodø. Samtidig beholder de en mindre festival i februar. – Vi vil bli en av Norges viktigste jazzfestivaler, sier festivalsjefen.

Festivalen, som gikk av stabelen forrige uke, er nå godt etablert gjennom åtte suksessfylte festivaler.

Siden 2011 har artister som Jan Garbarek, Mike Stern (US), Al McKay Allstars – Earth, Wind & Fire Experience (US), Midnight Choir, Ane Brun, og Arild Andersen besøkt festivalen. I år spilte blant annet storheter som Procol Harum (UK) og Blood, Sweat & Tears (US).

– Festivalen i år må anses som den største suksessen så langt, og med de største navnene vi per i dag kan få til på Bodø Jazz Open, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

BEHOLDER VINTERFESTIVAL

For å sikre at festivalen fortsetter i den gode utviklingen flyttes festivalen nå til våren.

– Bodø-publikummet fortjener det beste av artister og vi ønsker å lage en så bra jazzfestival som overhodet mulig. For å holde på ambisjonen om å bli en av Norges viktigste jazzfestivaler, flytter vi derfor hoveddelen av jazzfestivalen til mai i uke 19. 

Hoveddelen av festivalen flyttes til 8-11. mai 2019, men det blir fortsatt «BJO Vinterjazz» som et eget konsept 1-2. februar til neste år, der festivalen ligger i dag.

– Det blir «BJO Vinterjazz» med lokale band og noen utenbys, samt jazzkafeer og et stort programslipp for hovedfestivalen i mai. 

SKAL SAMARBEIDE

Den største utfordringen for festivalen har vært å få de største internasjonale jazzstjernene til Nord-Norge på vinteren, ettersom disse som regel ikke turnerer i januar og februar. 

Derfor innleder Bodø Jazz Open nå samarbeid med to andre jazzfestivaler, som også arrangeres i mai: Trondheim Jazzfestival og Mai:Jazz i Stavanger.

– Å flytte festivalen til mai, gjør at det blir mulig for oss å samarbeide med flere godt etablerte jazzfestivaler om store jazzartister som for eksempel Pat Metheny, Chick Corea, Snarky Puppy og Diana Krall.

– ÅPNER FOR NYE MULIGHETER

I tillegg åpner flyttingen til mai opp for at festivalen kan eksperimentere med andre typer venues, også utendørs.

– Vi tror det kan være flere som ønsker å reise til Bodø og oppleve natur og festivalstemning i den lyse årstiden, og vi trenger å tiltrekke oss et større publikum utenfra, samt lokalt, sier festivalsjefen og legger til:

 – Dette kan gjøre Bodø Jazz Open mer attraktiv og styrke festivalen inn mot Bodø som eventuell Europeisk Kulturhovedstad i 2024. 

Datoene for Bodø Jazz Open 2019 er altså:

BODØ JAZZ OPEN (hovedfestival) 8 - 11.mai 2019

BODØ JAZZ OPEN VINTERJAZZ 1 - 2. februar 2019

(Pressemelding) 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.