Bodø Jazz Open flyttes til februar. Her ved festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

Bodø Jazz Open flyttes til februar – har superstjerne som headliner

Skrevet av Pressemelding
07.04.2020 11:27

– Her blir festivalen et lyspunkt i mørketida, der vi tidligere har vist at vi klarer å hente topp artister til byen.

Bodø Jazz Open flytter festivalen til februar og feirer 10-års jubileum med       Jan Garbarek

I fjor flyttet Bodøs store jazz-happening fra februar til mai måned, med et ønske om tettere samarbeid med Maijazz i Stavanger og Jazzfest i Trondheim. I mai 2019 stod blant annet amerikanske stjerner som Al Di Meola og John Scofield på programmet.

– Etter litt fram og tilbake er vi nå sikre på at det er større behov og spillerom for en festival som BJO i februar. Her blir festivalen et lyspunkt i mørketida, der vi tidligere har vist at vi klarer å hente topp artister til byen, sier festivalsjefen. 

Dermed er det duket for BJOs «comeback» som vinterfestival, 3-6.februar 2021. 

Etter avlysningen av BJO 2020, som ble annonsert i forrige uke, ser Bodø Jazz Open nå frem mot neste års jubileumsfestival. Planen er å re-booke så mange som mulig av årets artister over til 2021. For å få dette til vil BJO også arrangere noen konserter utenfor selve festivalperioden i februar. 

Jazzfestivalen kan nå bekrefte ny dato for Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu. Konserten blir onsdag 24. mars 2021 i Stormen og alle billettkjøpere får tilbud om å beholde sine billetter.

– Det er utrolig hyggelig å kunne bekrefte at konserten med Jan Garbarek er i boks. Det er en konsert som passer fint til vårt 10-års jubileum i 2021, sier Hoff. 

Vi er også svært glade for at Norsk kulturråd, Bodø kommune og Nordland fylkeskommune har valgt å opprettholde sine tilskudd selv om festivalen i 2020 blir avlyst. Coop Nordland offentligjorde nylig at de opprettholder sin støtte til idrett og kultur, det samme gjør Sparebank 1 Nord-Norge. 

– Dette er utrolig gode nyheter og helt avgjørende for oss som er konsertarrangører i en vanskelig tid. Vi er heldige som har dedikerte sponsorer som er opptatt av byens kulturliv. 

[annonse]
Dette gjør det mye lettere å ta fatt på arbeidet med neste års arrangementer og lage en fantastisk jazzfestival i februar 2021, avslutter festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.