Foto: Linn Borgland Johansen

Over 100 nye smittetilfeller: – Ikke bekymret

Etter at Regjeringen i går kveld la fram sine justerte koronatiltak, inviterer Bodø kommune til pressekonferanse i Bodø rådhus i dag, fredag, klokken 12.00.

Til stede er ordfører Ida Pinnerød og kommuneoverlege Raymond Dokmo.

103 nye smittetilfeller i Bodø kommune. 

– Ikke bekymret. Mer som forventet, slik vi kjenner viruset. Det vi ser, er at vi har lite pågang på legevakta. et forteller oss noe om alvorligheteb på viruset. Samtidig har vi få innlagte på sykehuset. Fire per i dag.

– Vi ligger så vidt under landsgjennomsnittet, sier Raymond Dokmo.

– Må vi leve lenge med dette?

– Ja, det må vi nok. FHI har gjort sine estimater. De forventer toppen månedskifte januar / februar. Flere kommer til å bli smittet, men prøve å begrense slik at ikke alle blir smittet samtidig. 

Kommunen får større ansvar for lokale vurderinger, og det kan komme tiltak/lettelser for enkelte skoler i Bodø allerede neste uke.

– Vi må lære oss å leve med høye smittetall. Da vi begynte med dette i 2020 var vi ikke vaksinert og vi var ikke beskyttet med vaksine. Nå er en stor andel beskyttet og vi må øve oss på at smitten er her. Det er noe vi må lære oss å leve med. Å beskytte oss mot alvorlig sykdom er gjennom vaksine. De som ikke har tatt vaksine må virkelig vurdere det, sier ordfører Ida Maria Pinnerød.

Gjennomsnittlig smittealder er i underkant av 30 år.

De oppfordrer også til at flere skal teste seg. 

– Vi har nok kapasitet til å teste alle. 

Utenfor Bodø legevakt deles det ut hurtigtester mellom 17.00 og 19.00 - de med symptomer og som er nærkontakter.

Dokmo sier også at 90 prosent av alle over 65 år har fått dose 3.

– Kommer det lokale tiltak i Bodø, Ida Maria Pinnerød?

– Vi hadde et møte i kriseledelsen i kommunen i går kveld. Vi er under landsgjennomsnittet, selv om smitten er økende. Vi kommer til å holde oss på nasjonale nivået, sier ordføreren.

Saken oppdateres.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.