Foto: Marion Klette

Bodø kommune fikk nesten millionbeløp for psykisk helsehjelp

29. april utbetales de 100 millioner kroner Stortinget bevilget til lavterskel psykisk helsetilbud til landets kommuner for å hjelpe dem som har utfordringer med den psykiske helsen etter pandemien og et nedstengt samfunn.

Av 100 millioner får Bodø kommune 912 000 ekstra kroner til lavterskel psykisk helsehjelp i år.

Det skriver Siv Mossleth (Sp), stortingsrepresentant for Nordland i en pressemelding.

– Jeg er bekymret for at flere sliter psykisk. En satsing på psykisk helse er helt nødvendig. Arbeidet er godt i gang, og Hurdalsplattformen slår fast at det skal følge med øremerkede midler, sier Mossleth.

Hun forklarer at pengene skal gå til å raskt styrke og øke tilgangen til kommunale lavterskeltilbud innen psykiskhelse. Først og fremst som følge av koronapandemien. Målet er å sette kommunene i stand til å ivareta en økning i etterspørselen av lavterskeltilbud for behandling av lette til moderate psykiske plager i befolkningen.

I tillegg gjør hun oppmerksom på at målgruppen er barn, unge og voksne med psykiske plager som har behov for hjelp.  

– Etter pandemien vet vi at mange opplever utenforskap og at det er økende behov for lavterskeltilbud for å raskt kunne avhjelpe personer som sliter. Friske midler er gode nyheter sier Anna Cecilie Jentoft nestleder Bodø Senterparti.

Tilskuddet gis for å kunne møte det akutte behovet for psykososial oppfølging av personer med ettervirkninger av isolasjon og andre belastninger gjennom å raskt kunne gi hjelp.
 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.