Det er utfordrende å rekruttere sykepleiere til Nord-Norge. Det gjør fire Salten-kommuner og Nordlandssykehuset noe med i helga.

Bodø kommune og Nordlandssykehuset jakter sykepleiere i Nederland

Skrevet av Markus André Jensen
10.02.2019 10:49

– Målet er å få dem til å flytte til Salten!

Bodø kommune, Nordlandssykehuset og fire andre Salten-kommuner er i helga på den nederlandske messen Emigration Expo 2019 i Utrecht. 

– Målet er å møte nederlandske sykepleiere som ønsker å emigrere til andre land, og å få dem til å flytte til Salten, skriver kommunen i en melding.

– Besøket på vår stand av sykepleiere har så langt vært meget bra. Vi fikk også besøk av den norske ambassadøren på vår stand, heter det videre.

Sykepleiermangel i Bodø og Nordland er velkjent. I skrivende stund er det anslått at det mangler cirka 600 sykepleiere i fylket.

På Stadiontunet sykehjem i Bodø har det en periode stått så mange som 10 stillinger ledige, uten at man har klart å tilsette folk.

– Vi står nå i en kritisk situasjon, fordi det ikke er folk å få tak i. Mange arbeidsgivere kjenner det på kroppen og undrer over hvordan de skal drifte i fremtiden, for dette blir bare verre, sa leder Gjertrud Krokaa i Sykepleierforbundet i Nordland til NRK i fjor høst.

Bodø kommune har blant annet forsøkt seg med forskjellige stipendordninger for å sikre seg arbeidstakere. 

Likevel har det vist seg veldig utfordrende å rekruttere.

LES MER OM TEMAET:

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.