Bodø-mann erkjenner ingen straffeskyld etter pågripelse

Skrevet av NTB
21.07.2021 07:09 - OPPDATERT 21.07.2021 07:23

Politiet har beslaglagt store mengder våpen ulike steder i landet. Tre personer er pågrepet i saken, som ifølge politiet er koblet til høyreekstremt miljø.

Det er beslaglagt 6 maskingevær, 10 rifler, 5 pistoler, 31 maskingeværbelter, 18 magasiner og 8.000 skarpe skudd i tillegg til en rekke andre våpengjenstander, skriver NRK.

Romerikes Blad og Avisa Nordland omtalte saken først.

En mann i 30-årene fra Bodø er pågrepet og varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. I tillegg er en mann i 30-årene fra Lillestrøm og en mann i 20-årene fra Hamar pågrepet i saken, som politiet har jobbet med i ukevis.

Bodø-mannen erkjenner de faktiske forholdene, men ikke straffskyld, ifølge forsvareren.

– Han samlet på å gamle våpen, før en lovendring i oktober 2020. Han er i besittelse av alle disse plomberte våpnene fra samlingen, som han selv beskriver som ubrukelige. Han mener det ikke er straffbart å være i besittelse av dem, opplyser advokat Ole-Kristian Ringnes til NRK.

Enkelte av våpnene er fra andre verdenskrig, men flere av dem skal være funksjonsdyktige.

Politiet mener saken er knyttet til et nettverk av personer som har kjøpt og solgt ulovlige våpen. Siktelsene gjelder ulovlig befatning av skytevåpen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.