«Bodø Nu - en knallhard utfordrer gjennom 20 år»

Bodø Nu feirer 20 år som lokalavis for Bodø.


Lokalavisa Bodø Nu så dagens lys for første gang i mars 2002. Avisa starta opp som er resultat av at de to kamphanene Nordlands Framtid og Nordlandsposten fant det for godt å legge ned våpnene, og slå seg sammen. 

Sammenslåinga førte til en liten revolusjon i Bodøs og Nordlands nyhetsverden. Avisa Nordland har siden oppstarten vært ledende i Salten, men i Bodø har man aldri kunnet godta at bare én versjon av samfunnsbildet ble presentert. 

Slik er det fortsatt den dag i dag. Bodø Nu har gjennom mange år vært en knallhard utfordrer i byen. Avisa har vært en verkebyll for konkurrenten AN. 

Før jeg ble redaktør i Bodø Nu, var jeg flere år nyhetsleder hos konkurrenten. Jeg brukte mye energi på å irritere meg over lillebror Bodø Nus hurtighet, kreativitet og annerledeshet. 

Det koster å være annerledes i en liten by som Bodø. Det koster å være liten, og å være den som hever stemmen høyest. Men samtidig gir det så utrolig mye tilbake til byens innbyggerne. De vi skriver for. De vi skal forandre samfunnet for. 

Hvorfor trenger man to aviser i byen? Svaret er enkelt. Det finnes alltid mer enn én sannhet, og det er alltid flere virkelighetsoppfatninger. Det kreves minst to aviseri en by på størrelse med Bodø for at man skal få speilet samfunnet på en best mulig måte. 

Bodø Nu er i dag 20 år. 20 år med blodslit for å gi Bodøs innbyggere den andre sida av saken. Og det er ikke over. Nå går vi løs på de neste 20. 

Kjære leser. Vi håper du er med oss videre på reisen. 


Med vennlig hilsen
Espen Bless Stenberg, sjefredaktør. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.