Preben Hunstad (til venstre) og Sindre Kolberg skal gi våre lesere topp dekning av det historiske kokke-NM i Mathallen i Oslo.

Bodø Nu gir deg alt fra det historiske VM-uttaket i Oslo

Av markus andré jensen
12.09.2017 10:16 - OPPDATERT 09.01.2018 08:54

– Dette er en unik begivenhet i vår byhistorie. Derfor satser vi.

Kl 10.00 i dag startet kokke-NM i Mathallen i Oslo.

Hele tre bodøgutter kjemper om mestertittelen – som medfører uttak både til EM og VM – sistnevnte bedre kjent som Bocuse d'Or i Lyon.

Les mer om bodøkokkene her: – Vi er fiender helt til det er over!

Ringside i Oslo er journalist Sindre Kolberg og fotograf Preben Hunstad:

– Mange av våre lesere er veldig spent på dette. Vi lover topp dekning og mange gode saker – helt til det er avgjort i kveld, sier de.

Redaktør for utvikling, Geir Are Jensen, ser på det som en selvfølge at Bodø Nu er til stede:

– Dette er på høyde med Glimt i cupfinalen. Ja, antakelig en enda mer unik prestasjon. At tre karer fra Bodø kjemper om å representere nasjonen i Bocuse D'or – i et land med så mange dyktige kokker som Norge – er enestående, sier han.

Jensen har selv vært til stede under Bocuse D'or i 2003, da Charles Tjessem vant, med Trond Svendgård fra Saltdal som såkalt commis, fremste medhjelper:

– Det er en svært krevende øvelse guttene skal gjennom i dag. Fysisk anstrengelse, rein idrett, over mange timer. Smaker som skal sitte perfekt – ørsmå marginer. Og til syvende og sist, noe tilnærmet kunst når maten skal presenteres. Dette blir minst like spennende som gårdagens valg!


Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.