Foto: Roar Wiik

Bodø Nu har inngått samarbeidsavtale med Kirkens Bymisjon

Skrevet av Roar Wiik
04.05.2021 11:00 - OPPDATERT 04.05.2021 13:33

Bodø Nu har nå blitt offisiell samarbeidspartner med Kirkens Bymisjon i Bodø.

Kirkens Bymisjon er en veldedig organisasjon som gjør et viktig arbeid i bodøsamfunnet og hjelper folk som trenger det gjennom deres mange tiltak. De holder byen ren gjennom prosjektet deres Ren by, skaper arbeidsplasser for mennesker i sårbare situasjoner og gir folk en mening i hverdagen. De fikser sykler og gir mat gjennom matstasjonen. 

Christine Ilstad og Rolf Cato Raade fra markedsavdelingen i Bodø Nu, forteller at det er givende å kunne støtte opp om et så viktig tiltak.

– Vi synes arbeidet Kirkens Bymisjon gjør er helt fantastisk og dette er noe vi ønsker å bidra til. Vi mener det er veldig viktig å støtte opp om tiltak som hjelper de som trenger det mest, sier de samstemte. 

Betyr mye

Sissel Qvam og Chris Slettvoll fra Kirkens Bymisjon, er glade for å få på plass en samarbeidsavtale med lokalavisen. 

– Vi setter pris på tilliten fra Bodø Nu og synes det er utrolig flott at avisen ønsker å samarbeide med oss, sier Qvam.

De forteller at avtalen blir å bety mye for organisasjonen. 

– Stiftelser og organisasjoner som oss er avhengig at folk vet hvem vi er og hva vi gjør. Å få hjelp med informasjonsarbeidet ut mot publikum er veldig verdifullt. 

Kirkens Bymisjon er en veldedig organisasjon med begrenset økonomi. Det kan derfor være vanskelig å prioritere å kjøpe annonseplasser, opplyser Qvam og Slettvoll. 

– Det å få et samarbeid som innebærer annonseplasser og innholdsartikler, bidrar til at flere kan bli kjent med det arbeidet som vi gjør. 

[annonse]
– Støtten blant næringslivet og privatpersoner blir enda viktigere i årene fremover påpeker Chris Slettvoll.

Langsiktig avtale

Samarbeidsavtalen er langsiktig og kom på plass etter Kirkens Bymisjon tok kontakt med Bodø Nu. 

– Vi ble superinteressert i dette ettersom vi er en lokalavis i Bodø og skal være en bidragsyter i lokalsamfunnet, sier Ilstad. 

– Vi kan bidra til at de får mer synlighet samtidig som det gir oss en unik innsikt i arbeidet de gjør og de gode historiene som ligger der. 

Raade og Ilstad forteller at Bodø Nu ønsker å bidra med økt synlighet rundt arbeidet Kirkens Bymisjon gjør.  

Varmere samfunn

Avtalen er ifølge dem i tråd med Bodø Nu sine kjerneverdier og etiske prinsipper. Blant annet å ha fokus på de mest sårbare i samfunnet. Videre kan det gi positive ringvirkninger i lokalavisen og i samfunnet forøvrig. 

– At vi nå går inn i et samarbeid med en slik aktør, vil kunne skape engasjement blant ansatte ved at man er med på å støtte en god sak, samtidig som vi er med på å bidra til et varmere samfunn, avslutter Raade og Ilstad. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.