Tarjei Abelsen, her på reportasjetur på Svalbard, blir er ansatt som journalist i Bodø Nu med ansvar for Indre Salten. Foto: Astrid Krogh/NRK.

Bodø Nu satser på Fauske og Indre Salten

Av Tore Isaksen Seeberg
13.11.2017 18:19 - OPPDATERT 22.01.2018 23:07

– Jeg vil jobbe hardt for folk skal legge merke til at Bodø Nu er kommet til Indre Salten.

Det sier Tarjei Abelsen – som fra 1. desember er i aksjon som journalist og fotograf for Bodø Nu i Indre Salten.

– Da jeg fikk denne muligheten ble valget nesten overraskende enkelt. Det blir veldig spennende å jobbe i en mindre bedrift som tør satse så tungt på seriøs journalistikk – noe heder og ære med Nord-Norges største journalistpris i helga beviser, sier Abelsen. 

Sin unge alder til tross har Abelsen bred erfaring. Han har jobbet ett år i Saltenposten, gått journalistutdanningen i Bodø og vært ansatt i NRK Finnmark siden 2013. Han har laget radiodokumentaren Syriabrødrene og bidratt til én Brennpunkt-produksjon.

– Jeg vil jobbe hardt for folk skal legge merke til at Bodø Nu er kommet til indre Salten, og håper jeg greier å levere så spennende saker at folk vil lese oss hver dag. At Bodø Nu tror jeg kan få til dette og tør å satse på meg gjør meg stolt, samtidig som jeg må innrømme jeg kjenner på presset for å levere varene hver dag. Det blir en ny og spennende hverdag for meg.

Klar for Bodø Nu: Journalist Tarjei Abelsen.

Oppfordringen fra Abelsen til folk i hele Indre Salten er klokkerklar:

– Jeg håper folk tar kontakt og tipser om saker og temaer de vil ha oppmerksomhet rundt. Det er mye som skjer i området, så det bør være nok av saker å ta tak i. Jeg er også glad i den undersøkende journalistikken, så håper å kunne bidra til den tradisjonen Bodø Nu har på området, sier han.

Ansvarlig redaktør i Bodø Nu, Markus André Jensen, sier følgende om ansettelsen:

– Det var vårt soleklare løfte til leserne at om vi lyktes med brukerbetaling, så skulle dette raskt merkes i form av økte journalistiske ressurser og enda flere gode saker. Så langt har vi lyktes godt. Vi nærmer oss 2.000 abonnenter. Dermed innfrir vi overfor våre lesere, sier han.

– Hvorfor satser dere på Indre Salten?

– Det skjer masse spennende i Indre Salten, som også interesserer bodøfolk. Og vice versa. Innen næringslivet er det mange konstellasjoner som berører begge områder, det samme gjelder kulturlivet, med Blåfrost som beste eksempel, og idretten med Kobberløpet. Satsingen på storhotell på Fauske er veldig interessant, og er en prosess vi vil følge nøye. Fauske og Bodø nærmer seg i det hele og store på mange felter – og vi vil være der det skjer, sier Jensen. 


 

 

 

 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.