Andreas Sandnes Olsen (til venstre) og Sebastian Faugstad (til høyre) er nye journalister i Bodø Nu. De starter i jobb i januar. Foto: Privat

Bodø Nu satser videre – ansetter to nye journalister

Skrevet av Sindre Kolberg
06.12.2019 14:13 - OPPDATERT 06.12.2019 21:02

Sebastian Faugstad og Andreas Sandnes Olsen tiltrer som journalister i januar.

Bodø Nu satser videre. Nå er to nye journalister ansatt.

UNG VESTLENDING

Sebastian Faugstad (23) jobber for tiden i Søgne & Sogndalen Budstikke. Han er opprinnelig fra Dale i Vaksdal utenfor Bergen, men har bodd flere steder i landet. Blant annet i Skottland og i Kristiansand. Nå venter et nytt eventyr i Bodø.

– Nå tar jeg turen nordover for å finne mitt folkeslag, sier Faugstad.

– Jeg fant stillingsutlysningen på Bodø Nus nettsider og begynte å lese litt om gjengen. Da var jeg ikke i tvil: Dette er jobben for meg. Jeg er veldig klar for Bodø, jeg håper bare at Bodø er klar for meg, og min tilnærmede Linda Eide-dialekt, og definerte skarre-r-er, sier han videre.

 

HENTER HJEM BYGUTT

Andreas Sandnes Olsen (25) er født og oppvokst i Bodø. For tiden bor han i Trondheim, hvor han gjør ferdig en bachelorgrad i medievitenskap. Han har også journalistisk bakgrunn fra Avisa Nordland.

Nå gleder han seg til å ta fatt på et nytt og spennende kapittel i hjembyen.

[annonse]
– Det er utrolig kult at jeg får sjansen til å utvikle meg som journalist i en offensiv redaksjon som virkelig satser, og tør å lage sakene som skiller seg ut. Bodø er i en rivende utvikling for tiden, og det gjør det ekstra spennende for meg å komme hjem igjen.

– Likevel, en by i utvikling trenger samtidig en kritisk journalistikk. Og det ser jeg fram til å bidra med. Det å ta fatt på 2020 sammen med Bodø Nu blir rett og slett vanvittig gøy, og jeg gleder meg til å ta pulsen på byen og dens innbyggere i tiden som kommer, sier han.


SPENNENDE SIGNERINGER

Sjefredaktør Geir Are Jensen gleder seg stort til å få de to nye journalistene i hus.

– Vi er veldig glade for at Sebastian og Andreas har takket ja til å jobbe for oss. Det er to svært lovende journalister som vi gleder oss til å bli bedre kjent med. En stort bedre start på 2020 kunne vi ikke fått, sier han.

Med det har Bodø Nu fem heltidsansatte journalister i staben.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.