Geir Are Jensen og Mariell Tverrå Løkås i Bodø Nu under kveldens utdeling. Foto: Erik Waatland/Medier24

Bodø Nu vant Nord-Norges høyeste journalistiske utmerkelse

Av Sindre Kolberg
11.11.2017 22:31 - OPPDATERT 18.01.2018 23:48

Gikk helt til topps i Tromsø under Svarte Natta, for avsløringen om Kokoon.

Bodø Nu gikk helt til topps og vant hovedprisen under Svarte Natta-konferansen i Tromsø, for Kokoon-avsløringen i desember 2015.

Dette er Nord-Norges fremste journalistiske utmerkelse.

– Jeg ønsker å takke våre hovedkilder i denne saken for at de tok belastningen ved å stå frem åpent, ikke anonymisert, etter det de har opplevd, sier redaktør for redaksjonell utvikling, Geir Are Jensen, som er på plass i Tromsø i helga.

– Dette er vanvittig stort for en redaksjon av vår størrelse. Jeg må rette den største takk til alle som var med å bidra i arbeidet med artikkelen, både innad i redaksjonen og utenfor. Det koster en liten bedrift som oss utrolig mye å begå et slik journalistisk verk. Da betyr en anerkjennelse som den i kveld desto mer, sier ansvarlig redaktør Markus André Jensen.

Kokoon-saken handler om de spektakulære planene til Brønnøysund-mannen Per Jacob Solli på Gran Canaria, der han angivelig skulle lage Europas første sju-stjerners resort. 

HER KAN DU LESE SAKEN:

Det elleville eventyret om Per Jacob Solli og Kokoon

Morten Harket misbrukt i skandaleprosjekt på Gran Canaria

Tapte alt - Kokoon ville ha mer

Solli fikk med seg en lang rekke norske og utenlandske kjendiser på prosjektet; han brukte også navnet til enda flere for å skaffe oppmerksomhet rundt prosjektet, blant annet a-ha-stjernen Morten Harket, tidligere Manchester United-manager Ron Atkinson og Terry Slater - mest kjent som manager for nettopp a-ha.

I Bodø Nu-saken står en rekke av investorene frem og forteller hvordan de opplever å ha blitt lurt for store pengesummer fra Per Jacob Solli, som er bedrageri- og voldsdømt fra tidligere.

Tidligere Bodø/Glimt-direktør Ernst Pedersen satt også som administrerende direktør i selskapet, inntil han gikk av etter Bodø Nus artikler.

Slik var juryens begrunnelse:

Svarte Natta-prisen 2017 til Bodø Nu:

Prisen går til det juryen drister seg til å kalle et spektakulært stykke arbeid som bredt og dypt kaster lys på tvilsom forretningspraksis. I bunnen for det om ble presentert for leserne, ligger langvarig systematisk arbeid med et vell av skriftlige og muntlige kilder, tidkrevende analyser og vanskelige etiske overveielser. Stoffet formidles med ord, bilder og layout i en mesterlig dramaturgi som trekker leserne med seg fra begynnelse til slutt. 

Svarte Natta-prisen 2017 tildeles Mariell Tverrå Løkås, Rune Nilsen, Markus André Jensen, Geir Are Jensen og Preben Hunstad i Bodø Nu for «Kokoon-avsløringen».

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.