Enkelte vet ikke hvilke regler som gjelder i rundkjøringene. Foto: Kristin Thrane

Bodø-rundkjøringer skaper misforståelser - disse reglene gjelder

Skrevet av Kristin Thrane
18.07.2021 10:30 - OPPDATERT 18.07.2021 12:45

Mange sliter med å vite hva som er lov under filskifte i rundkjøringer. Det kan føre til farlige situasjoner.

Bodø Nu har fått inn flere tips om at det ofte oppstår misforståelser i rundkjøringene mellom Bodøtunnelen og City Nord. Problemet ligger i at den ene rundkjøringen har tre filer, mens den andre kun har to. Mange blir derfor usikre på både hvor og når det er lov å bytte fil.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Statens vegvesen

Gjensidige har på sine nettsider lagt ut en oversikt over hva som er lov i forhold til filskifte i blant annet rundkjøringer.

Der skriver forsikringsselskapet at det er den bilen som ligger i gjeldene felt som har forkjørsrett. Dersom en fører ønsker å bytte fil, må hun/han ta hensyn til den andre bilisten.

– Når man er inne i eller på vei ut av en rundkjøring, gjelder vanlige regler for feltskifte. Det vil si at det ikke er andre regler for feltskifte i en rundkjøring enn på vanlig vei, sier avdelingsleder Ingrid Heggebø Lutnæs på veg- og trafikkjuridisk i Statens vegvesen til Gjensidige.

De legger også vekt på at det er viktig å benytte seg av blinklys under filskifte.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.