Per-Inge Johnsen, Erika Hebbert, Erlend Skaug Ingebrigtsen og Tobias Aamodt er blant de som har forfattet noen varme ord i anledning morsdagen.

Bodøfolket hyller sine mødre - send oss DIN hilsen her!

Skrevet av Markus André Jensen
11.02.2018 12:06 - OPPDATERT 11.02.2018 18:02

Bli med oss å marker morsdagen.

10. mai 1908, i Grafton i West Virginia, ble den aller første morsdagen feiret.

Seks år senere ble skikken offisiell helligdag. Opprinnelsen til morsdagen handler om en hjemmeværende mor ved navn Ann Maria Reeves Jarvis, som kjempet for å forbedre offentlige, sanitære forhold for alle parter under den amerikanske borgerkrigen. 

Dette arbeidet ble organisert gjennom det hun kalte Mother's Day Work Clubs.

Etter Jarvis' død, i 1905, begynte datteren Anna Jarvis arbeidet med å få morsdagen anerkjent som offisiell helligdag. 

Dette arbeidet kulminerte i 1914 med at president Woodrow Wilson signerte den nøvendige erklæringen - USA hadde fått sin morsdag.

I Norge feires morsdagen den andre søndagen i februar. Oslokvinnene Dorothea Schjoldager og Karen Platou sørget for å få feiret begivenheten årlig fra og med 1918. 

Dermed er det også 100-årsjubileum for morsdagsfeiringen i Norge i år. 

Vil du ha din hilsen til mamma med i saken? Send oss en mail på [email protected] - så tar vi den med!

 

Vi i Bodø Nu markerer morsdagen med å spørre et knippe bodøfolk om å hilse til sin egen mor - og forklare hvorfor hun er verdens beste mamma. Her er svarene vi fikk:

 

JOAKIM ELIASSEN OLSEN - kles- og frisørgründer

Kjære Siv Anita Eliassen,

 

Så heldige vi var som skulle få akkurat deg som mamma. Vi beundrer hvor sterk, modig og tøff du er. Det har nok vært tider hvor du har blitt riv ruskende gal av olsenbanden din, men du har stått støtt ved vår side i barndommen i motgang og medgang!

Minstegutten din hadde enda ikke rukket å forlate redet da du ble bestemor for aller første gang - du skulle nok ikke få ligge på latsiden! Siden har det kommet to barnebarn til. Dem forguder bestemoren sin!

Takk, Mamma; for at du alltid stiller opp for oss, for at du alltid støtter oss, for at du kommer med pekefingeren når du mener vi er helt på jordet og for at du elsker oss og barnebarna dine. Takk for at akkurat du er mammaen vår. Du er den aller beste og vi er veldig glad i deg!

 

Klem fra Wictoria, Joakim og Adrian.

 

ERLEND SKAUG INGEBRIGTSEN - student og tidligere ungdomspolitiker

Noen tror på skjebnen, jeg tror på mamma. Mange spør seg hvorfor de ble som de ble - og svaret er som regel en bittersøt blanding av store og små veivalg og tilfeldigheter. Noe er bestemt på forhånd igjennom gener, men det aller meste - og etter mitt skjønn det viktigste, er det man lærer og de man møter når man vokser opp.

Enten det har vært dagslange fjellturer eller å rydde rommet - komme seg ut eller komme seg opp; det er ikke alltid lett å skjønne hva som er bra for en. Heldigvis har du visst, og kjempa på med stålsinn og mot.

Jeg vet at mye av takken for det jeg har og den jeg er skal jeg gi til mamma, og mamma du vet hvor takknemlig jeg er. Den takknemligheten prøver jeg å leve ut hver eneste dag. Heldigvis kan det ikke sies ofte nok; tusen millioner takk for at du er den du er, og for at du er mammaen til meg, Håkon og Erik.

 

ERIKA HEBBERT - fotograf

Foto: Magnus Owe

Mamma har hjulpet meg økonomisk helt siden jeg flyttet hjemmefra som 15 1/2 åring og frem til nå (jeg blir 30 om en måned). Uten henne, hadde jeg aldri kunnet realisert drømmene mine. Dette er noe mange syns er flaut å si, men for mange av oss kreative, og særlig for oss som bor i dyre Oslo, er dette en realitet som ofte ikke snakkes om. Jeg har ikke ord for hvor takknemlig jeg er.

 

TOBIAS AAMODT - musiker

Foto: Petter Formo

Mamma har en helt egen evne til å forstå mennesker, og den evnen har kommet både meg og mange andre til gode. På et tidspunkt sier man jo ofte at det er på tide ”å kutte navlestrengen”, men det tror jeg egentlig aldri jeg kommer til å få helt til. Det beskriver mitt forhold til mamma. Gratulerer med morsdagen, love you!

 

PER-INGE JOHNSEN - fotograf/kommunikasjonsmedarbeider

Jeg vil hilse til "ho mamma", som den beste mamman fordi hun har stilt opp bestandig når jeg har trengt hjelp og fordi hun tvang meg til og gjøre lekser.

 

TORD HENRIKSEN - bystyrerepresentant

Min mamma, Anna Hedvik Henriksen er ei som sier aldri nei, sprek som ei på 40. Fantastisk på alle måter, jeg hyller deg herifra og til den Teslaen som svirrer ute i verdensrommet og tilbake.

 

Send oss din morsdagshilsen - så inkluderer vi den i saken! Skriv oss en e-post til [email protected]

 

Kilder: Wikipedia

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.