Bodø Harmonimusikk fikk kulturprisen 2019. Foto: Per-Inge Johnsen/Bodø kommune

Bodøharmonien får kulturprisen!

Skrevet av pressemelding
17.05.2019 14:16 - OPPDATERT 17.05.2019 18:54

Korpset får heder og ære etter 127 års tjeneste.

Bodø kommunes kulturpris for 2019 går til Bodø Harmonimusikk.

Det er klart etter at prisen ble delt ut av ordfører Ida Pinnerød i forbindelse med Bodø Harmonimusikks deltakelse under festkonserten i Stormen konserthus, fredag – på selveste 17. mai.

TRADISJONSRIKT KORPS

– Bodø Harmonimusikk er Bodøs eldste korps, og fortjener virkelig å motta Bodø kommunes kulturpris for sin innsats med å spre musikkglede til byens befolkning i 127 år. Gratulerer! 

Det sier ordfører Ida Pinnerød.

Bodø Harmonimusikk er stiftet i 1892 og er et av de eldste korpsene i Nord-Norge.

Korpset er et kjent og kjært innslag i bybildet, og har spilt hver eneste 17.mai siden oppstarten i 1892, med unntak av krigsårene.

Bodø Harmonimusikk består av dyktige amatørmusikere i alle aldre. Besetningen er symfonisk og består av treblås, messingblås og slagverk. De bruker også cello og piano ved behov. Dirigent er Knut Thorbjørnsen.

ENSTEMMIG

[annonse]
Bodø kommune tildeler årlig en kulturpris til en person, forening eller institusjon som har sitt virke i Bodø, eller som har spesiell tilknytning til byen, og som har gjort en stor innsats på det kulturelle området.

Prisen har vært utdelt siden 1966.

Kulturprisen er en pris som blir tildelt etter forslag fra andre. Innen fristens utløp 1.mars i år var det kommet inn 11 forslag på 10 kandidater.

Bodø formannskap fattet enstemmig vedtak i møte 25. april om at Bodø kommunes kulturpris 2019 tildeles Bodø Harmonimusikk.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.