– Det er gledelig å kunne informere om at man nå har kommet frem til en bærekraftig løsning, sier administrerende direktør Nils Petter Vegsund i Bolt Group AS . Foto: Roger Marthinsen

Bolt-ansatte over i nytt selskap

Skrevet av Roger Marthinsen
10.07.2018 14:25 - OPPDATERT 10.07.2018 17:02

Fra 1. august blir de ansatte i Bolt Construction AS overført til selskapet B-G Entreprenør AS.

Overføringen av ansatte i Bolt Construction AS til B-G Entreprenør AS er et ledd i en omfattende restrukturering i Bolt Group. B-G Entreprenør AS er heleid av Bolt Group AS.

– Alle ansatte i Bolt Construction AS blir overført til B-G Entreprenør AS. Ingen vil miste jobben som følge av det som nå skjer, sier administrerende direktør Nils Petter Vegsund i Bolt Group AS til Rana No.

– Bolt Group har over lengre tid jobbet med å restrukturere virksomheten i Bolt Construction AS som har hatt økonomiske utfordringer. Det er gledelig å kunne informere om at man nå har kommet frem til en bærekraftig løsning, godt hjulpet av god dialog mellom våre største eiere og hovedbankforbindelse, sier Vegsund. 

TAR IKKE NYE PROSJEKT
–  Målsetningen med restruktureringen har vært å skape en solid økonomisk plattform som vil sikre en sunn drift og god vekst for Bolt Group i årene som kommer. Gjennom restruktureringen er det også blitt klart at Bolt Group har et meget godt utgangspunkt for å bli et av regionens ledende entreprenørselskaper innenfor bygg, uttalte Vegsund i et informasjonsskriv som ble sendt ut til selskapets samarbeidspartnere og kontakter, rett før helgen.

– Bolt Construction AS vil fullføre alle eksisterende prosjekter. Bolt Construction AS påtar seg ikke nye prosjekter, men finansieres slik at gjeldende forpliktelser blir ivaretatt, herunder reklamasjons- og garantiansvar, samt leverandørgjeld, sier  Vegsund.

– Når prosjektene er ferdigstilt og forpliktelsene oppfylt, vil Bolt Construction AS bli faset ut. Det selskapet vil ikke bli videreført, sier Nils Petter Vegsund til Rana No.

MO, SANDNESSJØEN, NESNA
I pressemeldingen fremgår det videre at Bolt Construction AS vil inngå avtale med B-G Entreprenør AS om fullførelse av prosjekter og ivaretakelse av reklamasjons- og garantiansvar. I praksis vil de samme ansatte utføre oppgavene som gjenstår i løpende prosjekter.

– Den sterke og gode kompetansen og kapasiteten Bolt Group er kjent for vil nå bli samlet i en felles, sterk entreprenørvirksomhet med virksomhet på Mo, Sandnessjøen og Nesna. Denne løsningen gir trygghet for våre forretningsforbindelser og grunnlag for videre godt samarbeid og god kvalitet i tiden som kommer, sier administrerende direktør i Bolt Group AS, Nils Petter Vegsund.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.