Foto: Fredrik Varfjell / NTB

«Bønda i fra nord sørget
for at det ble stille i fjøset»

Det var lille Bodø mot store Oslo. En fiskerlandsby mot hovedstaden. Ydmyke nordlendinger mot urbant breiale folk. Det gikk som det måtte gå.


Den største utfordringen var å spille på en bane hvor sola varmet. Hvor du ikke måtte rømme fra regnet, men sørge for at du fikk i deg nok vann underveis. Litt science-fiction der, altså.

DISCLAIMER:

Jeg har alltid hatt sansen for VIF. Et arbeiderklasse-lag. De fra Oslo Øst. De som har kjempet mot alle odds. Litt som det Glimt har slitt med. Men når vi ser at trenerer til Eik i Tønsberg mener at Glimt er det eneste laget de ikke kunne banke, så har vi kommet langt.

INTILITY - FØR EVIG

Derfor blir det så ubeskrivelig vakkert når guttene våre får herje på Intility Arena. En kveld hvor ordspillene sitter løst. En seier for evigheten. En seier som aldri tar slutt. Infinity. Evig suksess.

Du ble kanskje en smule bekymret hvis du bivånet cupkampen mot Junkeren. I kveld fikk du svaret. Det handler om å skjerpe seg. Gå i strupen på neste motstander. VIF bort er aldri enkelt, aldri! Men Glimt fikk det til å se slik ut.

Og her er vi inne ved kjernen av hva det handler om. Blø for drakta. Spille de andre gode. Kjenne lukten av ramsalt hav når du entrer banen. Vite at du er nord i landet nå. 

GÅSEHUD I JUNI

Det er på slike kvelder at gåsehuden kommer frem. Ikke fordi at det er fem grader ute i hagen. Ikke fordi snøen henger horribelt lavt i Børvasstindene.  Nei, kun fordi det er på kvelder som dette at du forstår hva som skal til. Hva er oppskriften på en suksess? Hvordan vedlikeholder du en vinnerkultur?

Og derfor. På en kveld som dette. Så er det så uendelig deilig å vise fingeren til de blaserte gutta fra Oslo. For, på en kveld som dette, så er det nordnorsk vinnervilje som trumfer alt.

Så kan vi huske den gamle låten med Halden-bandet Young Lords. 

Oslo.

Oh sow slow.

Så, ja. Vi er bønda i fra nord. Som banker alt på fremmed jord.

Og nei, vi er ikke røde, hvite, blå.

Vi er gule.

Og kule.

Førr evig!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.