Glimt-spillerne var slagne etter kampen. Foto: Sondre Skjelvik

Glimt rystet AC Milan med fantastisk andreomgang – tapte knepent 3-2

Skrevet av Sindre Kolberg
24.09.2020 14:10 - OPPDATERT 25.09.2020 12:25

Bodø Nu fulgte Europa League-kampen mot AC Milan mens den pågikk.

Og der er det slutt. AC Milan vinner 3-2 her. Men, du verden for en andre omgang Bodø/Glimt leverte. Etter Hauges redusering spilte de tidvis rund med langt mer meritterte italienere. Dette var stort å være vitne til. Takk for oss fra Milano!

2. OMGANG:

90. minutt: NEI, NEI NEI! Det er ikke mulig. Ulrik Saltnes får sjansen til å havne på gullstol i Bodø når han får stå MUTTERS alene i feltet. Men fra fem meter blåser han ballen over mål. DEN var stor...

90. minutt: Overtid nå. Tikker ubønnhørlig mot hjemmeseier, dessverre.

89. minutt: Glimt bytter igjen! Boniface får de siste minuttene her. Junker går av.

85. minutt: Kan ellers melde at Rio Ave har beseiret Besiktas etter straffekonk i Istanbul i kveld. Dermed skal vinneren av dette oppgjøret spille playoff i Portugal!

84. minutt: Ny, svær Glimt-sjanse! Ai, ai, ai. Frispark fra venstre som Saltnes stusser, men Donnarumma får kastet seg ned og reddet.

83. minutt: OG DET ER SÅ NÆRT ET DRØMMEINNHOPP! Solbakken fosser i angrep og kommer plutselig alene med Donnarumma. Fra skrått hold skyter han ballen i keeper og ut.

82. minutt: Nå skal det satses fra Bodø/Glimt! Høyreback Sampsted tas ut. Inn kommer ving Ola Solbakken.

[annonse]
78. minutt: Og der er det nesten over! Saelemakis blir spilt helt fri i feltet og lobber elegant over Haikin. På strek er imidlertid Brede Moe reddende engel. Nær 4-2, den er stor.

77. minutt: Nå er det Bodø/Glimt som er klart best på San Siro mens AC Milan venter på kontringsmulighetene. What a time to be alive.

76. minutt: Fantastisk fotball av Glimt. Nå ryster de Milan! Ulrik Saltnes spilles igjennom i feltet og skal bare legge den 45 grader ut, men en rød- og svartstripet spille får beinet unna ballen. Nesten!

74. minutt: Junker igjennom! Avslutter midt på keeper. Men det var offside.

73. minutt: Victor Boniface i oppvarming på linja nå. Ikke umulig at han blir nestemann inn her...

70. minutt: Nå er det faktisk Glimt som trykker her. Forsøker seg på småspill rundt Milans boks og er nære ved å lykkes. Ender imidlertid med et frispark andre veien.

68. minutt: Ny Glimt-kontring, men innbytter Konradsen er for uvøren i sin duell. Får gult kort.

66. minutt: Bor det en til scoring i dette Glimt-laget?

64. minutt: Glimt bytter! Sondre Brunstad Fet har løpt seg tom. Inn kommer Morten Ågnes Konradsen.

62. minutt: Og der scorer Milan - men det annulleres. Maldini er i klar offside når han spilles igjennom og triller kula i nota bak Haikin.

61. minutt: Herlighet, nå skjer det MYE her. Corner til Milan, der Glimt redder headingen på strek. Så forsøker gultrøyene å kontre, men Zinckernagel blir løpt opp og taklet. Så spilles Theo Hernandez rett igjennom, og Haikin må ut i full strekk.

60. minutt: Der ligger nevnte Maldini nede og vrir seg i smerte. Fikk et ublidt møte med Marius Lode, innbytteren.

57. minutt: Maldini kommer inn for Milan! Riktignok ikke Paolo, men hans sønn Daniel. Målscorer Colombo går av banen.

54. minutt: MÅL! JENS PETTER HAUGE! Så enkelt kan det faktisk gjøres! Glimt er på en uhyre sjelden visitt rundt Milans boks når Hauge får ballen av Brede Moe. Han regelrett kliner til fra 20 meter, utagbart for Donnarumma. 3-2!

48. minutt: MÅL! Ai, den kom tidlig... Hakan Calhanoğlu får stå mutters alene i returrommet på en corner. Og når den er ekstremt følsomt slått kan bare tyrkeren bredside ballen i hjørnet bak Haikin. 3-1.

46. minutt: Vi er i gang igjen! Omgangen starter med et Milan-frispark fra langt hold som Calhanoğlu blåser over mål.

Der er det pause! Bodø/Glimt ligger under 1-2 på San Siro etter å ha rystet italienerne tidlig i omgangen. Milan kom imidlertid mer og mer inn i kampen og har vært klart best siden da. Glimt må heve seg om de skal få med seg noe herfra, men alt er mulig i fotball!

1. OMGANG:

41. minutt: Bodø/Glimt var modige og gode det første kvarteret. Siden 1-1-målet til Calhanoğlu har de knapt vært over midtbanen.

37. minutt: Berg redder Glimt der. Milan avslutter fra 20, men unggutten får en fot på avslutningen så den flyr over mål.

[annonse]
32. minutt: MÅL! Nei, dessverre... Der sprekker det fullstendig opp i forsvar. Milan finner rom mellom Sampsted og Lode. Calhanoğlu flikker videre og Colombo setter inn sitt første mål på seniornivå. 2-1 på San Siro!

31. minutt: Kvarteret til pause. Holder gultrøyene ut?

28. minutt: Går litt tråere for Glimt nå. De evner ikke å holde i ball. 2-1 ligger dessverre i lufta nå. Eller som den italienske kommentatoren over meg sier: "Powerplay le Milan"!

26. minutt: Nå går det ekstreeeemt fort for Glimt her. Milan tar corneren kort og ender med å småspille seg igjennom et kobbel av folk. Haikin må i aksjon igjen.

24. minutt: Kjempesjanse! Igjen er det Milan som herjer. Colombo får ballen feilvendt i felt, tar ett steg unna Brede Moe og snur på en femøring før han tvinger Haikin ut i full strekk. Puh!

22. minutt: Den klareres, men det ender med et skudd fra 20 som sniker seg like utenfor Haikins mål. Nå kjører Milan her!

21. minutt: Herre min julenatt, der kåler Glimt det til for seg selv. Patrick Berg med en alt for løs ball mot Brede Moe. Den snappes opp en av Milan-spiller, og det ender med at Haikin må gjøre en kjemperedning. Corner!

19. minutt: Der lever Glimt farlig! Ser veeeldig ut som Theo Hernandez feies overende i feltet bakfra. Ingen straffe.

18. minutt: Hvis noen i nærheten av presseplass 177 har oksygen å avse, gjerne sende det hitover. For noen intense minutter.

16. minutt: Så lenge var Adam i paradis. Tar bare et lite minutt før Calhanoğlu igjen finner plass mellom forsvar og midtbane. Denne gang tverrvender han og blåser ballen i opp i krysset. 1-1!

15. minutt: MÅL! Jeg tror ikke mine egne øyne. BODØ/GLIMT LEDER PÅ SAN SIRO! Det er helt sinnssykt. Et strålende angrep på venstre side som ender med at Jens Petter Hauge smeller ballen langs bakken til Junker. Han bredsider inn 1-0 bak Donnarumma!

13. minutt: Jeg har ikke tallene, men jeg blir ikke overraska om Glimt har hatt 

11. minutt: Milan fyrer! Calabria er med opp og smeller til fra nærmest død vinkel. Over mål.

8. minutt: NÆRE! Kjempespill av Bodø/Glimt! Kontrer med Jens Petter Hauge i hovedrollen. Ender med en avslutning fra skrå vinkel, rett på Donnarumma.

7. minutt: Milan forsøker igjen å spille igjennom Colombo! Haikin kommer flyvende ut på 40 meter og header unna, men ikke lengre enn at Milan får prøvd seg på en avslutning fra langt hold. Utenfor.

6. minutt: Calhanoğlu finner rom mellom Glimts midtbane og forsvar. Tyrkeren forsøker å tre gjennom Colomo, men lykkes ikke.

2. minutt: Glimt som holder i ball i starten. Akkurat som i Eliteserien. Dette liker vi!

1. minutt: Vi er i gang!

Lagene står klare. Straks avspark på San Siro!

FØR KAMP:

I kveld møter Bodø/Glimt AC Milan til en durabelig kamp på San Siro.

Det handler om avansement til playoff-runden i Europa League, der gultrøyene - for en gangs skyld - er store underdogs mot giganten fra Italia.

AC Milan er nemlig ingen smågutt i europeisk fotball. Klubben har vunnet den gjeveste Europacupen hele syv ganger, og er definitivt stoltere enn at de vil tolerere å bli slått ut av en gjeng spillere fra Norge.


OVERRASKELSE

Bodø/Glimt går i dag til kamp med følgende elleve spillere:

Nikita Haikin; Alfons Sampsted, Marius Lode, Brede Moe, Fredrik André Bjørkan; Ulrik Saltnes, Patrick Berg, Sondre Brunstad Fet; Philip Zinckernagel, Kasper Junker, Jens Petter Hauge

Med det er Kasper Junker inne på laget etter et langt skadeavbrekk. Victor Boniface er dermed benket for første gang på en god stund. Det er den eneste store overraskelsen i Kjetil Knutsens lag i dag. Både Brede Moe og Alfons Sampsted er tilbake i laget etter å ha vært benket i forrige runde mot Zalgiris Vilnius.


MANGLER ZLATAN

AC Milan, på sin side, stiller med følgende elleve mann i kveld:

Gianluigi Donnarumma; Davide Calabria, Simon Kjær, Matteo Gabbia, Theo Hernández; Ismaël Bennacer, Franck Kessié; Sámu Castillejo, Hakan Calhanoğlu, Alexis Saelemakers; Lorenzo Colombo

Rødtrøyene mangler svenske og superstjernespiss (puh) Zlatan Ibrahimovic. Han fikk påvist Korona-virus tidligere i dag og må stå over kampen. Det samme må ving Ante Rebic (kort) og stopper Alessio Romagnoli (skade) gjøre.