Børge Lund gir seg som trener på herrelandslaget. Per-Inge Johnsen

Børge Lund ferdig på landslaget

Ifølge Handball.no er Børge Lund ferdig som landslagstrener for håndballgutta.

Lund har vært landslagssjef Christian Berges nærmeste samarbeidspartner helt siden 2017. Bodømannen uttrykker takknemlighet for å ha fått være med på reisen med herrenes håndballandslag de siste årene. 

– Jeg vil først og fremst takke Christian for at jeg har fått muligheten til å være med på dette i de siste fire årene. At jeg nå går ut av rollen handler om totalbelastningen over tid, og det har vært et av de vanskeligste valgene jeg har tatt noensinne, sier Børge Lund, 

Lund er også hovedtrener i eliteserielaget Elverum. Han har god tru på det norske landslagets framtid, og sier at hele gruppa består av kompetente personer. 

– Det teamet som Christian har bygget opp, består av ekstremt engasjerte personer, og spillerne er så sultne. I sum har dette gitt meg svært mye motivasjon og læring. Rollen har vært veldig utviklende for meg, ikke minst gjennom erfaringene fra de seks mesterskapene vi har spilt i.

Børge Lund har vært med på å vinne to VM-sølv og én EM-bronse i sin tid med landslaget, og han var en sentral aktør da Håndballgutta i sommer deltok i OL for første gang siden 1972, før kontrakten hans gikk ut, ifølge handball.no.

Lund erstattes av Jonas Wille som kommer fra jobben som trener for IFK Kristianstad. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.