Den nye fôrflåten til Wenberg og Edelfarm er oppkalt etter Alice Øksheims ufødte sønn. Foto: Lars Antonsen - Designia Foto: Lars Antonsen/Designia

– Brage er vår
største investering

Av Pressemelding
08.05.2018 09:50 - OPPDATERT 08.05.2018 10:15

Den nye og toppmoderne fôrflåta til Edelfarm og Wenberg Fiskeoppdrett til 23 millioner er nå levert og døpt. Navnet har fått navn etter Alice Øksheim (26) sin ufødte sønn.

– Vi har hele tiden likt navnet Brage og har ytret at sønnen vår skulle hete det. Så da Roger, kommende bestefar, kom hjem etter siste inspeksjon av fôrflåten overrasket han med at flåten skulle hete Brage. Det er jo ikke verst å være oppkalt allerede før en er født, sier Alice Øksheim som er datter av innehaver Roger Øksheim i oppdrettsselskapet Edelfarm.

Selv jobber hun i selskapet og er styremedlem. Som en av få kvinner i oppdrettsnæringen. 

Bidragsyter

Styrhuset på den topp moderne flåten. Foto: Lars Antonsen - Desiginia

Mange mennesker var til stede under dåpen som fikk både hornmusikk og velvalgte ord gjennom høyttalerne.

– Dette er viktig for Saltdal kommune. Edelfarm og Wenberg er viktige bidragsytere til vårt lokalsamfunn og investeringen betyr trygging av arbeidsplasser og mer moderne oppdrett, sa ordfører Rune Berg (Sp).

– Familiene Wenberg og Øksheim har gjennom sine selskaper investert mye i Saltdal gjennom oppkjøp av eiendom, hotell og butikker de siste årene. I tillegg starter de bank. Derfor er det nå på sin plass at de nå tenker litt på seg selv, smiler ordføreren.

Miljøvennlig

Rune Berg og mange titalls andre Saltdalinger tok turen til dåpen mandag. Foto: Lars Antonsen - Desiginia

– Det er en stor investering og er en av de største flåtene i oppdrettsfylket Nordland. Den er toppmoderne og vil gi oss muligheten til et mer miljøvennlig oppdrett. For våre ansatte blir dette som en arbeidsplass i en drøm, sier Øksheim.

Den nye flåta, som i første omgang blir fortøyd i lokaliteten Daumannvik, er 35 meter lang og 12 meter bred. Den veier 300 tonn og har en fôrkapasitet på 600 tonn. Flåta er bygget på et verft i Estland og utstyrt og levert av Steinsvik i Rogaland.

Stolt gudmor

Dagens gudmor Charlotte Strøm (24) tok på seg oppdraget fra onkelen Roger Øksheim med verdighet.

– Dette var artig. Da jeg ble spurt om å være gudmor, sa jeg ja med en gang, smiler Charlotte som også holdt en fin tale under dåpen der hun ønsket den nye fôrflåta hell og lykke i mange år framover.

(PRESSEMELDING)

Charlotte Strøm (24) er niese til innehaver Roger Øksheim og stolt over å ha blitt valgt til gudmor. Foto: Lars Antonsen - Desiginia

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.