Har du frosne rør, bør du ikke begynne å tine disse opp på egen hånd. FOTO: NTB Scanpix

Brannvesenet med oppfordring i kulda: – Ta ikke fram varmepistolen selv

Skrevet av Espen Bless Stenberg
17.02.2021 16:44 - OPPDATERT 17.02.2021 17:49

110-sentralen i Bodø sendte onsdag ettermiddag ut en Twitter-melding der de henstiller folk om ikke å forsøke å tine opp frosne rør på egen hånd. 

– I disse tider med frosne vannrør henstiller 110-sentralen om at det tas kontakt med rørlegger for tining av disse, melder de på Twitter. 

MÅTTE RYKKE UT

Vaktkommandør Finn Viggo Dreyer i 110-sentralen gjentar oppfordringa på telefon til Bodø Nu. Han forteller at han var nødt til å sende ut brannvesenet i Brønnøysund på onsdag, etter at en huseier hadde satt i gang opptining av egne rør. 

– Vi har hatt en hendelse i Brønnøysund. Hva som ble brukt for å tine rørene, er jeg ikke sikker på, men det var ikke reglementert, sier Dreyer. 

VARMGANG

Han sier at det oppsto varmgang og røykutvikling, som fort kan ha spredt seg til både gulv og vegger. 

– Brannvesenet er fortsatt der for å forsikre seg om at det ikke har spredt seg. Men slik det ser ut nå, er det ingen fare, sier han og legger til:

– Fagfolk er fagfolk. Kontakt rørleggere dersom rørene er frosne. De vet hvordan de skal gjøre det, og har kontroll. Menig mann har ikke samme kunnskap, sier Dreyer. 

[annonse]

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.