Brynjolv Anke gikk bort tirsdag. Foto: Nord Universitet

Brynjolv Anke er død

Skrevet av Espen Bless Stenberg
16.02.2021 22:25 - OPPDATERT 17.02.2021 11:48

Brynjolv Anke var en kjent profil i finans- og næringskretser i Bodø i mange år.

Tirsdag kveld ble det lagt ut en melding på Brynjolv Ankes Facebook-profil om at den kjente bankmannen, og tidligere regiondirektøren i Nordea i Nord-Norge har gått bort. 

Anke ble bare 55 år gammel, og døde hjemme med sin kone og sine tre døtre rundt seg. 

I 2014 gikk han av som regiondirektør for Nordea i Nord-Norge etter 11 år. Han ble da konserndirektør i samme bank. 

Anke tok siviløkonomutdanningen ved Handelshøgskolen i Bodø. I 2018 deltok Anke på 30-årsjubileet for oppstarten av denne utdanninga i Bodø. Han ble da tildelt æresprisen «Årets alumn». 

Erlend Bullvåg, den gang dekan ved Handelshøgskolen Nord universitet, understreker at prisen handlet om mer enn bare å ha en fyldig CV.

– Ikke bare har Anke en imponerende karriere som bankmann, han er også en mester i relasjonsbygging mellom banken, ansatte, kunder og viktige samfunnsaktører. Han er et utmerket eksempel på noen som bruker kompetansen sin for fremme utvikling av nærings- og samfunnsliv. Dette engasjementet gjør han til et godt forbilde for dagens økonomistudenter, og en verdig vinner av «Årets alumn», uttalte Bullvåg til Bodø Nu den gang.  

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.