TIX gjorde ikke mer enn han måtte på Opptur mener vår anmelder.

Budsjettpreget show av TIX

TIX gjorde en lite minneverdig konsert som nest siste ut på hovedscenen under Oppturfestivalen.


TIX spilte på Opptur i 2019. Da virket han mer engasjert og sulten enn han gjorde fredag kveld. Er han blitt litt for komfortabel i jobben sin?

Det er vanskelig å ikke være farget av den svært tafatte opptreden han hadde dagen før for de mindreårige. Det så mest ut som han improviserte der han gikk rundt i et antrekk som så ut som han jobbet som stagehand. Noe som han i stor grad gjentok i kveld. Hvor er showet? 

Billig show

Fredag kveld hadde produksjonen i det minste påkostet seg noen røykmaskiner og noe smått malplasserte pyroeffekter. Ikke at det trenger å være på nivå med Rammstein, men det føles litt stakkarslig på en så stor scene. Det hele føltes billig og lite visuelt engasjerende. Når TIX går rundt å sipper på et glass cider de første to låtene taler det for seg selv. Var det dette han kuppet det gamle postbygget for under VG-lista i 2017? Han sa han hadde gledet seg til å endelig vise seg frem, men noen audiovisuell maktdemonstrasjon uteble.

Hits som fenger

Styrken til TIX er at han mange fengende hits. Han er en genuint god låtskriver. Når bangeren «Kaller På Deg» pumper utover Solparken er det fett nok. Eurovision-låten hans er etter min mening kjedelig - da synes jeg han gjør «Jente i Oslo» mye bedre - synd den ikke kom. Låten «Shotgun» sitter fint, men fremføres litt tafatt. Den manglende dynamikken gjør at det fort brer seg om en slags likegyldighet i publikum, og for andre gang i kveld får vi høre en ABBA-låt - i original drakt uten noen kreativ tolkning annet enn at TIX går bort til DJ-pulten og later som han skrur på den.

Lite minneverdig

TIX gjorde ingen fornærmende dårlig konsert, men han har ikke helt teken på det store formatet. Showet er rett og slett for dårlig. Det føles så lite påkostet at noen i kveld ler sannsynligvis hele veien til banken. Vi bør få noe mer enn dette. 

 

 

 

Bildeserie
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.