Denne vogna skapte trøbbel på Rønvikleira. Foto: Bodø kommune

Campingvogn blokkerte for tungtrafikk - problemet var at eieren ikke var å få tak i

Campingvogneieren var ikke å få tak i da Bodø kommune forsøkte å få tak i vedkommende - nå er vogna hans tauet bort etter at den blokkerte for tungtrafikk og båteiere.


Flere større biler skal ha slitt med å svinge på Rønvikleira på grunn av ei vogn som stod parkert uti veien, fremkommer det av postlistene til Bodø kommune. 

– Den sto slik at en trailer ikke kom forbi, forteller Terje Strand, leder for Vei og trafikk i Bodø kommune til Bodø Nu. 

Ikke å få tak i

Den var ikke minst parkert ulovlig, da det på strekningen ikke er lov å parkere i mer enn tre døgn. En tid den hadde oversteget. 

Hvis man så gjør, er borttauing konsekvens. Det ville Bodø kommune forsøke å unngå, og kontaktet eier. Men personen som sto oppført som eier, hadde solgt vogna for flere år siden til en som ikke hadde omregistrert vogna. Denne personen hadde også solgt vogna videre. Dermed var det vanskelig å få tak i noen eier. 

Konsekvensen var at vogna ble borttauet etter fem dager. 

– Til slutt måtte den bort, sier Strand. 

– Strekningen skal brukes av de som skal ut i havet med båt, og de som skal besøke bedriftene i gata. Derfor kan man ikke langtidsparkere der, forteller han. 

Tauet bort

Konsekvensen var at personen i Spania fikk vogna borttauet etter fem dager. 

– Til slutt måtte den bort, sier Strand. 

– Strekningen skal brukes av de som skal ut i havet med båt, og de som skal besøke bedriftene i gata. Derfor kan man ikke langtidsparkere der, forteller han. 

Det er heldigvis ikke ofte at Bodø kommune må bestille borttauing av kjøretøy der eier ikke er å få tak i.

– Som regel får vi tak i eieren ved å søke opp nummeret til kjøretøyet i register. Problemene oppstår oftest ved hengere, da de kan være solgt 2-3 ganger uten omregistrering. Da vet vi ofte til slutt ikke hvem som eier de. 

Kommunens beskjed til vedkommende er nå: 

– Hvis du fortsatt eier vognen, og vil ha den tilbake, så må du snarest kontakte VIFA (Viking Falch) i Bodø på telefon 755-66000, skriver de i en epost til eieren. 

Om den blir stående i tre måneder, er campingovgna historie. 

– Den står hos VIFA (Viking/Falch). De vil nok også prøve å få tak i han og, verste fall vraka om den står i tre måneder, avslutter Strand. 

 

  

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.