Det nyetablerte bandet består av tre Bodø-musikere og en bassist fra Mysen.

«Catch The Fox» inntar Dama Di: –⁠ Vi kjører på med en massiv selvtillit

Catch The Fox er et nytt tilskudd i Bodøs musikkmiljø. Torsdag kveld var de klare for å gi jernet på en av deres første konserter på utestedet Dama Di.


Bandet som spiller rock ispedd en sunn mengde punk, metal og en anelse prog ble stiftet av gitarist Lars-Petter Næss og trommis Niklas Faanes - begge født og oppvokst i henholdsvis Rønvik og Østbyen. 

– Jeg og Niklas flyttet samtidig til Oslo i fjor, og da hadde vi som plan å starte et nytt band. Så rykket vi ut annonse i ei Facebook-gruppe som man gjerne gjør når man skal få tak i flere bandmedlemmer.

Der fikk de erfare at det å ha den moderne kraften som er internett ikke kun er fordelaktig når man skal starte band.

– Det kom en del rare folk. Etter å ha hatt tre vokalister på audition tenke vi bare - er dette det vi har og velge mellom? ler Næss når Bodø Nu treffer dem like før konserten torsdag kveld.

Deretter sendte de en demo til sin gamle kompis Tommy Jee - også han basert i Bodø.

– Han sendte tilbake demoen etter to timer med vokal og det klaffet umiddelbart. Så fikk vi Lars Erik With fra mysen som egentlig spiller gitar på bass, fortsetter Næss.

– Fortell litt om musikken dere spiller og hvem som er målgruppen.

– Vi kaller oss et rockeband, svarer vokalist Jee. Eventuelt poprock med hardrock-elementer, legger trommis Faanes til.

– Vi er et såpass ungt band så vi prøver å ikke låse oss fast i en sjanger for mye. Vi dyrker ulike stiler, så ser vi hvilken vi mestrer best og beveger oss i den retningen, sier Jee.

Bandet har ambisjoner og håper å kunne vie mer og mer tid etter hvert som de erobrer publikum med konsertene sine. I tillegg kan de fortelle at de har vært i studio men venter med å slippe musikk før de er fornøyde med resultatet.

– Vi har spilt et par mindre konserter før kveldens konsert og har fått ekstremt bra respons, så det er med stor selvtillit at vi går på scenen i kveld, konkluderer Næss.

– Har dere noen andre unge Bodøband og anbefale til våre lesere?

– Regnvær er kult, vi så dem nettopp i Oslo. Og Barnevænnlig bør folk sjekke ut, samt bandet Korvegia.

– Dere er strandet på en øde øy i Polynesia. Ville dere ha delt opp øya i fire territorier eller bodd sammen?

– Vi ville helt klart bodd sammen, kommer det nærmest umiddelbart fra Faanes.

– Vi trives utrolig bra sammen og er en sammensveiset gjeng, selv om vi sikkert hadde blitt litt lei av hverandre. Jeg tror oss fire på ei øde øy hadde vært boss shit om det hadde vært solid tilgang på næring og ferskvann. Jeg tenker vi hadde hatt et fellesområde, men egne soverom, avslutter Næss før de haster videre for å gjøre seg klar for å spille på Dama Di sitt konsept «Halv ti på Torsdag».

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

kultur