Foto: Rune Nilsen

Cecilie hyller Sondre for åpenheten: – Det er beundringsverdig og modig

Skrevet av Cecilie Haukland
26.12.2019 17:00 - OPPDATERT 26.12.2019 23:09

Cecilie Haukland bruker sin julegave til å hylle Sondre Skjelvik.

I spalten "Julegaven" har vi invitert et knippe bodøværinger til å gi en offentlig "gave" i form av skryt og ros til en som har fortjent det i 2019.

Vi spurte Cecilie Haukland hvem hun ville gi en ekstra julegave: 

En av dine kolleger ramlet imidlertid ned i hodet mitt dag; Sondre Skjelvik.

Jeg kunne sikkert nevnt noen som har «gjort» mer i fysisk forstand kanskje, men jeg synes han fortjener en ekstra oppmerksomhet på grunn av hans åpenhet om bulimien. 

Så, derfor vil jeg gjerne gi min «julegave» til Sondre, som jeg overhode ikke kjenner eller noensinne har snakket med.

Psykisk helse er tema jeg er opptatt av, og så mange som 1 av 4 nordmenn vil faktisk oppleve en psykisk lidelse i løpet av livet. 

For omtrent et år siden åpnet Sondre opp om egen spiseforstyrrelse og har gjennom flere artikler i Bodø Nu skildret dette utrolig åpent, noe jeg synes er beundringsverdig og modig.

Å være gutt med spiseforstyrrelse er ikke uvanlig, men dessverre fortsatt noe vi ikke leser så ofte om. I tillegg hører man ikke så konkrete skildringer av hvordan det er å ha bulimi, nettopp fordi det er såpass skambelagt. 

Vi har heldigvis kommet en god vei når der gjelder å snakke høyt om psykiske lidelser, men det er fortsatt en vei å gå og jeg syns det var bra gjort av ham. Er helt sikker på at mange har satt pris på å lese hans historie, enten fordi man gjennomgår/har gjennomgått noe selv, jobber med det, er pårørende eller venn til noen som sliter med det.

[annonse]
 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.