Foto: Kent Even Gunstad

Celtic dropper trening på Aspmyra

Celtic har valgt å droppe trening på Aspmyra før torsdagens kamp på grunn av uvær. De er ikke de første som tar den avgjørelsen, da Roma gjorde det samme før 6-1 tapet.

Værmeldingen tyder på at det blir vanskelige forhold for spillerne på torsdag, med vindkast opp til 20 meter i sekundet. I tillegg blir det sluddbyger store deler av dagen, med muligheter for torden. 

Grunnet det dårlige været har Celtic valgt å droppe treningen på Aspmyra før kampen, som betyr at de også går glipp av muligheten til å teste kunstgresset ut før oppgjøret. 

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp tror det er til Glimts fordel.

– Jeg antar det er ei vurdering i forhold til sportslig utbytte av å trene under de værforholdene som er varslet. Men det er en enorm forskjell på underlaget på Celtic Park og Aspmyra. Det får dem ikke erfart før selve kampen, sier Torp. 

Ballen glir raskere på et vått plastunderlag enn naturlig gress, og det vil dermed være en stor forskjell fra det Celtic er vant med på hjemmebanen. 

Selv om Bodø/Glimt er godt vant med å spille i dårlige forhold, tror ikke Torp at uværet er en fordel for de gulkledde.

– Glimt ønsker nok gode spillerforhold. De er ikke interessert i en krigerkamp. Det er ofte det dårligste laget som drar fordel av vanskelige spilleforhold, og Glimt har jo vist at de ikke er noe dårligere enn Celtic, sier Torp til NRK. 

 

Les mer om:

glimt
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.