Foto: Terje Bendiksby / NTB

Christian Gauseth tordnet mot Glimt: – Jeg blir sjokkert over det jeg ser

Bodø/Glimt tapte mot Molde for andre gang på få uker. Denne gangen ble forskjellen merkbart.

Bodø/Glimt er langt unna storformen og ligger hele 11 poeng bak Lillestrøm.

Bodø/Glimt er ikke til å kjenne igjen slik vi har blitt vant med de siste årene, og det skal mye til for at de helgule skal karre seg inn i en gullduell. 

Søndag ble det et surt tap i Molde med tre mål i sekken, derav et selvmål av Marius Høibråten. 

– Vi henger ikke sammen, hverken defensivt eller offensivt. Det er upresist, lite rytme og for lite kraft. Vi er et godt stykke unna der vi ønsker å være, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til VG.

– Det er de harde fakta akkurat nå, og dette ser ikke helt bra ut. Vi slipper inn utrolig enkle mål og scorer et selvmål, legger han til.

En upresset Magnus Wolff Eikrem fikk slå et perfekt innlegg i andreomgang, og Fofana snek seg mellom Glimt-stopperne Brede Moe og Marius Høibråten der han uforstyrret fikk styre ballen i nettet.

Tidligere Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth tordnet mot Glimt etter kampen:

– Jeg blir helt sjokkert over det jeg ser av Glimt i forsvarsspillet. Magnus Wolff Eikrem, vi snakker om ligaens mest presise og kreative spiller, får stå upresset og sikte. Da kommer han til å finne det han leter etter, sa Discovery-ekspert Christian Gauseth i Fotball Direkte-studio.

Til Discovery sier Glimt-trener Kjetil Knutsen at Bodø/Glimt mangler flere prosenter både defensivt og offensivt. 

[annonse]
– Vi henger etter og de får for mye rom. Eikrem er en lur spiller, og når gode spillere får for mye rom, da er vi i trøbbel, sier Knutsen.

På spørsmål om hva Knutsen har å si til utålmodige Glimt-supportere som er vant med at kravene til Glimt-laget er høyere enn det som leveres per i dag svarer han:

– Det var en kort pre-season, vi hadde en fersk gruppe, men som var klare til å gå løpet. Nå er batteriene tomme. Vi har ikke den robustheten og kraften vi hadde og som vi bygget over tid. Nå må vi bygge det opp igjen. Vi har nye spillere som ikke har fått tid til å akklimatisere seg og som har spilt altfor mange kamper enn det de burde. Det har vært et hektisk kampprogram. Til alle som er glad i Bodø/Glimt, så kan jeg love at vi skal stå i det og jobbe så godt vi kan for å få kurven til å snu. Vi er mest skuffet over slik det er nå, sier han til Discovery.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.